19. 10. 2019

Novinka pod lupou: Raising Dion (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Raising Dion
Žánr drama, nadpřirozený
Stanice Netflix
Premiéra 4. 10. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Ovdovělá matka se rozhodne vyřešit záhadu, která obklopuje náhle se objevené nadpřirozené schopnosti jejího malého syna. Nicméně se současně musí snažit zatajit, že takový mimořádný dar opravdu má.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Když jsem si o seriálu hledala informace, skoro jsem si myslela, že půjde o nějakou dětskou tvorbu. Ale nenechte se mýlit, ačkoliv je tady hlavní hrdina malý kluk, seriál jistě ocení i dospělí.

Já jsem byla příjemně překvapená, jak se pilot v průběhu času vyvíjel. Ze začátku mi syn i matka lezli na nervy, na konci dílu už jsem byla zaháknutá a rozhodnutá, že seriál zamíří do mého watchlistu. Za těch 45 minut nám totiž představí zajímavý děj se serializovanou záhadou, u které opravdu moc nevím, jak se může rozvíjet dál. Líbilo se mi, že i když má schopnosti kluk, tvůrci se nebojí nastolit temnější atmosféru a vyvolat v divákovi pocit napětí.

Musím pochválit taky grafickou stránku. Efekty vypadají hodně dobře, líbil se mi létající vír věcí i ryby v kapkách vody. Postupně už mě začínalo štvát, jak se schopnost vždycky zvrtne a matka i syn začnou řvát a šílet, ale asi to k tomu patří. Snad si hrdina časem schopnosti zkrotí a nebude vždycky tak vyšilovat, když začne „kouzlit“.

Celkově ale příjemné překvapení. Na pilot jsem se příliš netěšila kvůli tomu, že je tady v hlavní roli malé dítě, ale nakonec jsem se dobře bavila a těším se na další díly.
  • temná atmosféra
  • cliffhanger
  • efekty
  • nekontrolovatelné schopnosti a vlna šílení
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Jeden z "nejvýchovnějších", nejhloupějších a nejnudnějších seriálů, které kdy Netflix splodil...
před 4 roky
horseman

horseman

U tohohle seriálu sem vydržel jen dva díly a víc nikdy více, děj seriálu je tak stupidní že se to dál nedá...
před 4 roky
Další články k tématu