12. 12. 2019

Novinka pod lupou: Reprisal (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Reprisal
Žánr drama, noir
Stanice Hulu
Premiéra 6. 12. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 56 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hrdinka přežije pokus o vraždu, kdy je nechaná na pospas osudu. Tato femme-fatale se rozhodne pomstít svému bratrovi a jeho gangu kriminálníků.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

No. Řekněme, že noir nepatří mezi mé nejoblíbenější žánry. Vždycky když nějaký film (seriálů v tomto žánru příliš není) sleduju, mám chuť se smát, jak moc se bere vážně a tlačí na pilu. To samé přišlo i tady, tedy minimálně v prvních minutách pilotu. Nemohla jsem ho brát vážně, protože se bral až moc vážně a mně to přišlo směšné.

Postupně se to ale zlepšuje. Hlavní hrdinka je badass, což se mi vždy líbí. Velmi příjemně mě překvapil její vývoj v průběhu prvního dílu – skrývala v sobě své pravé já dlouho, ale nakonec ho pustila ven a z toho jejího telefonátu na konci epizody mě opravdu mrazilo, protože jsem to vůbec nečekala.

Z ostatních postav musím vyzdvihnout ještě dlouhovlasého blonďáka, který mi tak trošku připomíná začátky Erica v True Blood… anebo pár postav z Banshee. Je to ten typ záporáků, které prostě nemůžete nemilovat, protože jsou nejvíc úžasní. Ostatní mě nijak extra nezaujali, celá ta dějová linka gangu mě nebavila, ale to je ryze mými preferencemi, protože tohle téma opravdu nemusím.

Myslím, že novinka má velký potenciál na to, aby se solidně rozjela. Když se nad tím zamýšlím, to přirovnání k Banshee není úplně k zahození. Je to sice maličko jiný žánr, ale oba seriály mají podobné rysy a oba přináší velkou dávku showmanství, takže pokud chcete v seriálech vidět jednu akci za druhou, určitě si přijdete na své i u Reprisal.
  • hlavní hrdinka a blonďák
  • spousta akce
  • telefonátový zvrat v závěru
  • noir úvod
  • gangy
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Tarch

Tarch

Pro mě je to příjemné překvapení letošní sezóny. Řekl bych, že i větší než Mandalorian protože od toho...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Noir mi moc nesedí, takže mě seriál až tak nezaujal. Líbila se mi jeho klidná brutalita,...
před 3 roky
Další články k tématu