23. 1. 2020

Novinka pod lupou: Deadwater Fell (Channel 4)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Deadwater Fell
Žánr drama
Stanice ITV
Premiéra 10. 1. 2020
Vysílání pátek, 22:00
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává ve fiktivním skotském městečku a sleduje osudy dvou rodin poté, co dojde k nemyslitelnému zločinu. Zdánlivě perfektní a šťastnou rodinku zabije někdo, koho znají a důvěřují. Na povrch se začínají vynořovat střepiny, které naruší tuto údajně idylickou komunitu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Celkem nuda, i když seriál ukazuje potenciál do dalších dílů. První polovinu dílu jsem čekala, co se stane. Vše je vykresleno tak idylicky, nechybí zpomalené záběry šťastných hrajících si dětí, samé úsměvy od ucha k uchu – přímo to vybízí k nějakému útoku sériového vraha. Nakonec to tak velká kovbojka nebyla, ale skutečně k tragédii došlo.

Podobné seriály se mi líbí. Máme tu serializovaný příběh, vážný tragický zločin, jasného podezřelého… ale vlastně vůbec nevíme, co se stalo. V dalších dílech se vše bude postupně rozplétat a odhalí se skrytá tajemství z minulosti. Střípky skládačky se postupně dají dohromady, abychom na konci získali kompletní obrázek. To zní jako seriál pro mě.

Bohužel první díl byl trošku vlažný. Čekala jsem, že u něj budu přikovaně sedět a hltat každou scénu, ale to se nestalo. Nechával mě celkem chladným až do konce, kdy tedy dokázal vyvolat zvědavost. Nejsem si ale jistá, jestli zvědavost natolik velkou, abych si pustila i zbylé díly. Sledování určitě netrhá oči ani uši, ale už jsem objevila spoustu pilotů, které mě dokázaly strhnout o poznání intenzivněji a navnadili více na další sledování.
  • zajímavý případ
  • potenciál do dalších dílů
  • serializovaný příběh
  • uzavřená minisérie
  • mdlý průběh dílu
  • průměrné postavy
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
blanka57

blanka57

Recenzovat první díl britského serialu je hodně zavádějící.Ten první díl má vždy pomalý rozjezd, ale pak to...
před 4 roky
Tempy

Tempy

Chtěla jsem napsat, že David je zárukou kvality a pak jsem si vzpomněla na Camping. :D Ale tohle vypadá...
před 4 roky
šotek10

šotek10

Přesně.:D Jinak dokoukano a můžu říct,že je to celkem síla. :O A nevím proč,ale připomínalo mi to...
před 4 roky
Další články k tématu