7. 4. 2020

Novinka pod lupou: The Big Show Show (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Big Show Show
Žánr sitcom
Stanice Netflix
Premiéra 6. 4. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 27 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Big Show žije v zaběhnutých kolejích. Jeho život se ale obrátí vzhůru nohama, když se k němu přestěhuje nejstarší dcera, která doplní manželku a dvě další dcery. Čtyři holky na jednoho chlapa, to je převaha i tehdy, když měříte 214 cm a vážíte 180 kilo.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jsem v šoku. Už podle promo obrázku jsem čekala, že tohle nemůže dopadnout dobře. Ve výsledku byl ale pilot snesitelnější, než jsem si dokázala představit v těch nejdivočejších snech. Neberte mě špatně, pořád nejde o žádný hit, který se dočká 15 sérií a vyhraje Emmy a Glóby. Ale na to, jaká potenciální katastrofa to mohla být, jsem se docela dobře bavila.

Seriál je určený spíše pro mladší publikum, svým stylem mi připomíná netflixáckou Ashley Garciu. Na rozdíl od Ashley jsem tady ale párkrát zakopla o povedený vtip, dokonce jsem se i smála nahlas v jednom nebo ve dvou případech.

Oceňuju výběr dětských herců. Většinou jsou děti v takovém sitcomu spíše překážkou, ale tady všechny tři dcery perlí o sto šest. Bezkonkurenčně vede nejmladší, ta co vypustila z pusy, to bylo zlato. Prostřední měla také silné chvilky – celkově je vidět, že seriál bude plný hbitých sarkastických poznámek i lehkého nádechu feminismu (přece jen jeden chlap a čtyři ženské).

Mimochodem, nevěřila bych, jak jsem stará, ale ta mladá kámoška Amandy Bynes z What I Like About You tady hraje matku! Ale pořád vypadá parádně, to zase jo.

  • povedené vtipy
  • spousta sarkasmu z úst dětí
  • neotravné postavy
  • je asi spíše pro děti než pro dospělé
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Žádný zázrak se nekoná, ale není to ani žádný propadák. Což je u většiny komedií ještě pořád celkem dobré hodnocení, obzvlášť vezmeme-li v úvahu, že je tu spousta dětí. Ty jsou všechny povahově velmi odlišné, aby měl sitcom na čem budovat střety a zápletky. První díl se motá okolo nejstarší dcery a jejího aklimatizování, a tak druhé dvě dítka jsou zatím v pozadí (i když i ony mají čas na představení svých klíčových vlastností). Takže tu máme uvážlivou osamocenou a samostatnou teenagerku, jednu přechytralou a přeemancipovanou dívku a nakonec tvrdého obchodnického caparta, který má působit děsně drsně. Tady už trochu padáme do sitcomového přehánění, ale ještě pořád je to v mezích. A tak i když nejmladší dítě má působit nejdrsněji, pořád se celý seriál pohybuje v rámci „Disney“ kategorie a vůbec mi to přišlo, jak když koukám na Hannu Montanu. Všechno korektní, vtípky nezabředávají mimo „filtr pro dospělé“ a vůbec je vše takové načančané a pohodové.

Díky tomu z hlavní dvojice dospělých herců dostává prostor v podstatě jen otec, který vedle své o polovinu menší manželky vypadá velmi komicky. Scéna, kdy musí vyjít po schůdkách, aby ho mohla políbit na čelo, je okouzlující.

  • můžete to pustit i dětem
  • i ty děti se tu dají snést
  • některé vtipy jsou dost infantilní (policista na letišti)
  • ničím nevyniká, snadno upadne v zapomnění
60 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Je to taková nenáročná pohodová oddychovka. Oceňuju dcery, které mě opravdu bavily. Na to, jak...
před 2 roky
Další články k tématu