19. 10. 2020

Novinka pod lupou: Alguien tiene que morir (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Alguien tiene que morir (Někdo musí zemřít)
Žánr krimi, drama, thriller, minisérie
Stanice Netflix
Premiéra 16. 10. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 49 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

V konzervativním Španělsku padesátých let rozpoutá údajný vztah mezi mladým mužem a mexickým baleťákem skandál s dalekosáhlými důsledky.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Za mě takový průměr. Název docela láká, že by to mohla být další Krvavá nevěsta, ale ve výsledku je to jen obyčejné historické drama s relativně symaptickými postavami.

Čekala jsem, že příběh bude balancovat na hraně komedie a nebude se brát až tak vážně, ale bohužel se nestalo. Takhle je to sice dobré drama, které však trošku nudí. Z postav se mi zalíbila matka, herečka je skvěle vybraná, jak jí syn říkal, že vždy krásně voní, jako bych tu vůni cítila i z obrazovky, dokázala se prostě skvěle prodat. Celkově postavy mi přišly fajn, nebyl tam nikdo, kdo by mi vyloženě vadil. Ale ani nikdo, koho bych si hned zamilovala. Ale to spíš bude dáno samotným příběhem než postavami jako takovými.

Příběhově je to prostě zobrazení historie. V padesátých letech na tom Španělsko bylo, jak bylo, a jen těžko na tom kdokoliv něco může změnit. Při sledování jsem měla trošku stísněný pocit, že lidé nemají volnost, jakou si zaslouží, seriál hezky ukazuje ty emoce, které postavy cítí. Ale že bych kvůli tomu chtěla koukat na celou sérii? To asi ne.

  • zajímavé postavy
  • chybí tomu šmrnc, jiskra
  • trošku to uspává
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
ragelly

ragelly

Tak já se jdu dodívat na ty poslední dva díly a uvidím, jestli to bude stát za doporučení :D
před 3 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Ten závěr mi úplně připomněl film Lov, na kterém jsem na jaře byla v kině :D Celkově ale za...
před 3 roky
IrmaVep

IrmaVep

»SPOILER« :D Suma sumárum za mě velký špatný. Ještě že to mělo jen tři díly. Vůbec jsem nepobrala tu...
před 5 týdny
Další články k tématu