8. 10. 2020

Novinka pod lupou: Patria (HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Patria
Žánr politický, thriller, minisérie
Stanice HBO
Premiéra 27. 9. 2020
Vysílání neděle, 12:00
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává v rámci tří dekád a vypráví o konfliktu, který vyvolali teroristé ETA v Baskickém autonomním společenství. Na události je nahlíženo z pohledu dvou rodin, jež tento násilný konflikt rozdělil. V den, kdy ETA vyhlásí obléhání, Bittori navštíví hřbitov, kde je pochován její manžel, jenž byl zavražděn teroristy. Dokáže se nalézt odpuštění v komunitě, která je roztříštěná politickým fanatismem?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Typické drama od HBO. Buď vás pohltí svou atmosférou a perfektním stylem natočení, nebo se vám bude nudou zívat. Jsem případ číslo dvě, opravdu mě první díl nezaujal a připadal mi nekonečný.

Asi je to tím, že téma terorismu a konfliktu s politikou mi až tak příliš neříká. Nedokázala jsem se do příběhu ponořit, postavy mi byly cizí a minuty se vlekly jako hodiny. První díl mě na další sledování nenalákal.

Nicméně i přesto dokážu ocenit technickou stránku, která je, ostatně jako vždy u HBO, zcela bez chybičky. Hercům jejich postavy bezmezně věříte, v jejich tvářích se odráží emoce, což je o to silnější, že dialogů zde je pomálu. Seriál hraje hlavně na atmosféru, což se mu velmi dobře daří.

  • herecké výkony
  • atmosféra a emoce
  • technická stránka
  • příběhově nezáživné
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu