10. 1. 2020

Novinka pod lupou: Spinning Out (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Spinning Out
Žánr drama, sportovní
Stanice Netflix
Premiéra 1. 1. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 53 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Škaredý pád téměř donutí Kat ukončit svou sportovní kariéru. Tato talentovaná krasobruslařka však dostane příležitost pokračovat v soutěžích, ovšem ne jako sólová vystupující, nýbrž ve dvojici. Toto rozhodnutí však hrozí odhalením přísně střeženého rodinného tajemství, které se snažila celý život tajit.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Trošku mě mrzí, že Emma Roberts z projektu nakonec vycouvala, protože by v hlavní roli byla určitě parádní. Nicméně musím říct, že jsem po pilotu nadšená hodně i s Kayou Scodelario, která ji nahradila. Na seriál jsem se hodně těšila už od doby, kdy ho Netflix poprvé oznámil, protože krasobruslení jsem si v TV nikdy nenechala ujít (dokud jsem TV měla), závody bývaly parádní a u skoků jsem vždycky trnula hrůzou, jestli to ti lidi přežijou.

To samé jsem si užívala i v tomto seriálu, který se v podstatě kolem soutěžení točí. I když jsme v prvním díle viděli jen flashback do soutěže, na ledě jsme trávili docela dost času při tréninku, takže za mě maximální spokojenost. Klidně bych i přidala více času na ledě a méně rodinného a osobního dramatu, ale celkově je poměr docela vyvážený.

Podobně jako u Dare Me, ani tady nemá seriál nasazené růžové brýle. Přesto mi přijde, že dokáže ten balanc mezi lehkostí a elegantností sportu a těžkostí a vážností dramatu vyrovnávat lépe, takže od něj neodcházím s depkou. Je mi jasné, že se další díly budou hodně točit okolo zdravotních a psychických problémů hrdinky, už první díl naznačil, že toho u ní nebude zrovna málo. Pokud to ale vyváží samotným bruslením, tak budu spokojená.
  • prostředí profesionálního krasobruslení
  • hodně času na ledě
  • postavy nejsou na zabití (většinou)
  • vyvážení sportu a rodinného dramatu
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Když jsem zjistil, že Netflix připravuje sportovní seriál, tak jsem věděl, že se na něj dřív nebo později podívám. Tak nějak jsem čekal, že to bude další z řady sportovních počinů, který správně nadávkuje všechna ta klišé a bude dobře bavit, i když nepřinese nic objevného. Ale pletl jsem se, začal jsem kvůli sportu, ale zůstal kvůli tomu okolo.

Krasobruslení není zrovna můj sport, ale myslím, že ho zvládli ukázat skvěle a zajímavě. Slabší to bylo s lyžováním, ale o to tam vlastně nešlo a spíš se o něm jen mluvilo. Sportovní linka byla vlastně vcelku předvídatelná, ale ani to nevadí, protože je to vynahrazeno dostatečně zajímavým příběhem postav. Postavy jako Kat a Carol jsem ještě asi jinde neviděl.

Já toho moc o bipolární poruše nevím, takže nedokážu říct, jak moc dobře je to tady zobrazeno. Ale díky tomu mi to rozhodně dalo víc, než jsem čekal. Problémy s duševním zdravím jsou určitě něco, co si zaslouží větší pozornost. A jako bonus mě bavilo sledovat Kayu Scodelario, která si po Effy ze Skins připisuje další zajímavou postavu.
  • postavy (především rodina Bakerova)
  • obsazení Kayi Scodelario a January Jones
  • bipolární porucha
  • sportovní téma
  • zajímavý mimosportovní příběh
  • linka s lyžováním
  • uzavření/neuzavření první řady
80 %
Mé hodnocení
Pajky

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
AdaW

AdaW

Ha, zrovna dneska jsem seriál celý sjela, začala jsem na něj koukat někdy po obědě a před cca hodinou dojela...
před 4 roky
Destinytte

Destinytte

Tyjo, na to se vrhnu hned!
před 4 roky
Veronika K

Veronika K

Dokoukáno a můžu jen dopoučit.
před 4 roky
Další články k tématu