9. 10. 2020

Novinka pod lupou: Soulmates (AMC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Soulmates
Žánr antologie
Stanice AMC
Premiéra 5. 10. 2020
Vysílání pondělí, 22:00
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci William Bridges, Brett Goldstein
Hrají různí

O čem to je?

Příběh je zasazen 15 let do budoucnosti, kdy vědci objeví revoluční věc, která od základu změní životy všech lidí na naší planetě. Vytvoří test, který dokáže najít vaši spřízněnou duši. První řadu tvoří šest samostatně stojících epizod, které se liší žánrem, postavami i vyzněním. Jednotlivé díly s prvky sci-fi vypráví provokativní příběhy o tom, jakou cenu stojí nalezení pravé lásky.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Takhle nějak jsem si seriál představovala. Doufala jsem, že mě chytne víc, ale po prvním díle hodnotím lehce rozpačitě. Nebylo to špatné, ale na zadek jsem si z toho také nesedla.

Minimálně první díl mi hodně připomíná úvodní epizodu Dimension 104 s Leou Michele. Taky je tu seznamka, která vám dokáže zprostředkovat spřízněnou duši… a nikdy to není tak dokonalé, jak se na první pohled zdá. I když popis zní trošku romanticky, ze seriálu čiší spíše deprese a beznaděj. Tím, že jde o antologii, se ale nálada může díl od dílu měnit, což bych uvítala.

Určitě se plánuju podívat na další díly. Jsem zvědavá, v jakém duchu se ponesou. Pokud je ale pilot tím nejlepším, co antologie nabízí, tak jsem upřímně trošku zklamaná.
  • samotný nápad příběhu
  • antologické pojetí nabízí neomezené možnosti
  • první díl neupoutal
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Soulmates zněl podle popisku docela dobře, trailer však toho moc neukázal, ale i tak jsem se pustil do pilotu. Hlavní zápletka této antologie mi přišla docela zajímavá a jak už tady někdo psal, tak to připomíná lehce epizodu Black Mirror, přesněji epizodu Hang the DJ, tedy alespoň tím testem, který je tady jen takovým Deus Ex Machina odůvodněním, proč se děje to, co se děje. To, co jsme z onoho testu viděli, mi však více připomíná jeden z mých nejoblíbenějších filmů, jelikož podobně jako v I Origins jsou i zde oči okny do duše, ale tady veškerá podobnost končí.

K obsazení ani hereckým výkonům nemám asi co říct, tedy až na to, že kamarádka hlavní hrdinky byla trošku na hlavu. Celkově byl příběh pilotní epizody docela fajn, ale vůbec nic světoborného. Jedná se totiž o takové průměrné vztahové drama, které má jen ten „sci-fi“ odrazový bod, který je tedy podle mého spíše fantasy. Problém u těchto jedno-epizodních antologií je to, že se kvalita jednotlivých epizod docela liší a pilotní epizoda by tedy měla být právě jedna z těch silnějších, jestli je tomu tak i zde, tak to na mě seriál neudělal nejlepší dojem. A to už je objednána druhá řada.

  • hlavní zápletka
  • Deus Ex Machina odůvodnění hlavní zápletky
60 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Pepka

Pepka

musím říct, že pro mě se pilot neskutečně táhl a dokoukala jsem ho až potom co jsem si zrychlila tempo,...
před 3 roky
Micuda98

Micuda98

Tak jsem se s ragelly zase shodl, ale oprav mi prosím to druhé plusko na mínus, jsem se asi překlikl. :)
před 3 roky
Další články k tématu