27. 2. 2020

Novinka pod lupou: Hunters (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Hunters
Žánr drama, retro
Stanice Amazon
Premiéra 21. 2. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 90 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Skupinka lovců nacistů se v roce 1977 v New Yorku odhalí, že stovky uprchlých hitlerovců žijí v Americe. Hrdinové se vydávají na krvavou misi ve snaze docílit pomsty a spravedlnosti. Brzy však odhalí zakořeněnou konspiraci a musí závodit s časem, než se nacisté znovu dostanou k moci a uskuteční svůj nový plán genocidy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

No, když jsem viděla tu délku, za kterou by se nemusel stydět kdejaký celovečerní film v kině, trošku mě omývali. Nakonec ale pilot utekl relativně rychle.

Neříkám, že bych neuvítala kratší stopáž. Přece jen jsme se akce dočkali na začátku a v poslední půl hodině, mezitím bylo tempo o poznání pomalejší a myslím, že spousta věcí by se dala vystřihnout, aby se tempo zrychlilo a stopáž nebyla tak dlouhá.

Na druhou stranu ze seriálu čiší kvalita ze všech stran. Ono bylo jasné od začátku, že nepůjde o žádné béčko. Přece jen téma zní dobře, obsazení vypadá ještě lépe, Amazon nadělili seriálu solidní rozpočet a silně ho propagoval, takže se dá očekávat, že neprojde bez povšimnutí.

Úvodní scéna mě naprosto dostala. Tohle je způsob, jak diváky zaujmout a udržet si jejich pozornost! Přesně podle mého gusta, spousta násilí, chytrý monolog, hysterický jekot, šokující zvrat. Stejně tak chválím i scénu v hračkářství, která sice byla kratší, ale stejně intenzivní.

Herecké obsazení vypadá solidně. Al Pacino je samozřejmě hlavní jméno, na které seriál láká, ale ani ostatní se nemusí stydět. Příjemným překvapením pro mě byl Ted z HIMYM, jeho obsazení do seriálu mi nějak vypadlo z paměti, takže jsem ho tam nečekala. Hlavní hrdina je taky sympaťák, těším se na další díly, co se z něj vyklube.

Celkově jsem s pilotem spokojená. Zkrátila bych ho tak o třetinu, ale i těch 90 minut bylo v podstatě solidních. Po technické stránce se mu nedá nic vytknout, do budoucna bych jen doufala, že se akce ještě zintenzivní a rozmnoží do více než dvou scén na epizodu. O mou srdcovku pravděpodobně nepůjde, ale ráda se podívám maratonem na seriál jako celek.

  • herecké výkony
  • technické zpracování
  • úvodní scéna
  • akce v hračkářství
  • stopáž
  • pomalejší tempo ve střední části
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Seriál Hunters patřil mezi nejočekávanější novinky v únoru a není divu. První trailery se podařily a Amazon nalákal nejen na zajímavé obsazení, ale i na vcelku originální nápad. I když právě Amazon už svoje zkušenosti s nácky má.

Úvod do seriálu je možná pomalejší než by se mi zamlouvalo a i délka pilotu se zdá trochu přetažená. Sice to vcelku uteče, ale když mají všechny ostatní epizody hodinu, proč by měl mít pilot hodinu a půl? Logan Lerman je v hlavní roli v pohodě a jeho mentor Al Pacino taky nezklamal, ba naopak pokud ho máte rádi, tak si jeho postavu užijete.

Líbila se mi nekompromisnost některých scén. A rozhodně zaujaly třeba lidské šachy nebo šipky. Na druhou stranu mi tam zatím přišla úplně zbytečná postava černé agentky a její příběh. Pokud máte rádi osmdesátky, nevadí vám trocha brutality a baví vás sledovat lehce ujeté seriály, tak se vám Hunters bude líbit.

  • vcelku originální nápad
  • dobré obsazení
  • nekompromisnost scén
  • délka pilotu, hodina by stačila
  • postava černé agentky
70 %
Mé hodnocení
Pajky

Seriál už jsem nějakou dobu očekával, a to hned z několika důvodů. Zabíjí se zde náckové, kdo by byl proti, že? A jelikož je seriál z dílny Amazonu, tak jsem věděl, že dostanu drsnou akci, která mě s barvitě (převážně krvavě rudě) vyobrazeným násilím šetřit nebude. Také jsem se docela těšil na Al Pacina, se kterým jsem toho bohužel zatím moc neviděl, což však musím v nejbližší době napravit a podívat se jak na druhý a třetí díl Godfathera, tak i na film Scarface.

Začátek epizody byl drsný a bezchybný, tedy až na ten hysterický záchvat mladé židovky, který byl sice skvěle zahraný, ale neskutečně nepříjemný. Samozřejmě chápu, že byl pro příběh nepostradatelný. V celém pilotu na mě čekaly dohromady čtyři skvělé brutální scény. Nejvíce mi však v hlavě utkvěla hra s kamerou na začátku a konci epizody, kdy nám pomocí close-upů byla ukázaná čirá fanatičnost v očích nacistů, která mi málem nahnala husí kůži.

  • Al Pacino
  • zabíjení nácků
  • brutální scény
  • close-upy na fanatické obličeje nacistů
  • hysterický záchvat
90 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
_karel_

_karel_

Úvod pilotu naprosto ženiální. A seriál je famózní. Lahůdečka.
před 4 roky
Essie

Essie

Rozhodně doporučuji. Už jsem viděla komplet 1. sérii a kromě občasného pomalejšího tempa nemám výtky.
před 4 roky
puf-muf

puf-muf

Tak toto je iný level propagandy...mjr Zeman, čajíček... :D
před 4 roky
Další články k tématu