12. 3. 2020

Novinka pod lupou: Amazing Stories (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Amazing Stories
Žánr antologie, sci-fi
Stanice Apple TV+
Premiéra 6. 3. 2020
Vysílání pátek
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Steven Spielberg
Hrají různí

O čem to je?

Převyprávění klasické seriálové antologie z 80. let. Postavy se dostávají do světů nekonečných možností, příležitostí a barvité představivosti.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Čekala jsem něco hororového, ale nakonec z toho byl takový Titanic.

První díl se mi líbil. Samozřejmě každý bude o něčem jiném, ale pokud všechny budou mít podobnou atmosféru a inovativní zábavné příběhy, tak se novinka jen tak neokouká.

Původní seriál jsem možná občas zahlédla v televizi, když jsem byla malá, ale nic si z něj nepamatuju, takže nemůžu porovnávat, jak moc se reboot liší nebo shoduje. Každopádně já jsem si sledování užila. I když měla epizoda přes 50 minut, utekla mi jako nic. Jsem zvědavá, jaké další příběhy se zde objeví, ale jak říkám, pokud se ponesou v podobném duchu, budu spokojená.

Vůbec by mi ani nevadilo, kdyby se tu žánry střídaly tak, jak to je v Room 104 (Pokoj 104) od HBO. Myslím, že to může celému projektu dodat šťávu. Antologie prostě představují nekonečné pole možností, můžete si tam vymyslet, cokoliv chcete. A já to budu žrát vždy.

  • antologie
  • herecké obsazení
  • skoro slzička ukápla
  • nekonečné možnosti
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Psát názor na něco, co bude vlastně každou epizodu jiné, je tak trochu kontraproduktivní, ale což. Můžeme se k tomu postavit tak, jakože to je názor na takový kratší film.

Byli, žili, dva bratři. A ten jeden cestoval časem, aby našel sebe samého. Tak takhle jednoduché to není, ale skoro by se ten popis hodil. Je celkem fajn, že se tvůrci moc nesnaží patlat v samotném mechanismu cestování časem (ještě by se mohli zamotat do různých časových rovin, že jo) a prostě to víceméně všichni přijmou, jak to je, a celá scéna „Já jsem z budoucnosti, máme tam telefony v kapse.“ se naštěstí odehraje rychle a pak se to už bere jako vyřešené. Takže místo sci-fi vlastně dostaneme takovou romanťárnu, kde se ten „amazing“ efekt provede v podstatě jen 3×. Což je trochu škoda, přeci jen, když se něco jmenuje amazing, tak od toho čekáte něco amazing. A bohužel tady to nejsou ani efekty, ani samotný příběh.

Člověk by řekl, že když máte povídkový seriál, tak prvním dílem budete chtít divákům vyrazit dech a nasadíte to nejlepší z nejlepšího. Nechápejte mě špatně, příběh Sklep, není špatný, ale že by vás donutil posadit se na zadek s otevřenou pusou a vyhrknout: „To bylo něco“, tak to se bohužel nestane; a co si budeme povídat – Krajní meze to dokázaly. Podobných příběhů o lásce v čase zakleté jsme už měli šanci vidět desítky, možná stovky a některé byly výrazně lepší. Ale pokud hledáte něco, na co koukat ve dvojici, tak tohle určitě neurazí. A na rozdíl od jiných romantických filmů to má jen hodinu.

  • znělka
  • řemeslně odvedená práce
  • rozšíříte si slovní zásobu o slovo derečo
  • celkem slabý příběh na první díl
  • je to málo amazing
60 %
Mé hodnocení
Fruiko

Tyto epizodní antologické seriály jsou mnohem složitější a nevypovídající než klasické seriály nebo antologické seriály, které mají svůj příběh obsažen v celé sérii. Amazing Stories je tedy taková sbírka kratších filmů. V poslední době se tento typ seriálů vrací zpátky na televizní obrazovky, asi prvním z těchto navrátilců byl Black Mirror. Minulý rok jsme se dočkali třeba Love, Death & Robots a The Twilight Zone, který je podobně jako Amazing Stories rebootem starého seriálu.

Příběh pilotu se mi hodně líbil, nebyl sice kdo ví jak originální, ale měl zajímavé zakončení, kterého se u mnoha několikasériových seriálů vůbec nedočkáme. Obsazení bylo taky příjemné a hlavně na Dylana O'Briena jsem si z filmů navykl. Takže jeho přítomnost rozhodně potěšila. Samozřejmě všechny tyto složky se v následujících epizodách budou měnit, jak příběh, tak i obsazení. Hlavní je však to, aby si i příběhy následujících epizod udržely kvalitu podobnou pilotu.

  • příběh
  • obsazení
  • nevypovídá o celém seriálu
90 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Micuda98

Micuda98

Tak druhá epizoda neskutečné zklamání...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. První díl byl rozhodně nejsilnější ze všech pěti. Pak už se kvalita snížila, ale pořád šlo...
před 2 roky
Další články k tématu