26. 10. 2020

Novinka pod lupou: Terapie sdílením (Mall.tv)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Terapie sdílením
Žánr antologie, komedie
Stanice Mall.TV
Premiéra 26. 10. 2020
Vysílání neděle, 18:00
Délka pilotu 8 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hlavní roli v novém seriálu Terapie sdílením hrají esemesky. Osm zpráv, osm epizod a osm příběhů. Příběhů, které inspirovali reální odesilatelé a příjemci krátkých vzkazů, jež jsou na první pohled zdánlivě úsměvné a prosté, ve skutečnosti ale vypovídají mnohem víc. Svou autentičností reflektují realitu současných vztahů, které se z velké části odehrávají na displejích našich telefonů. A zatímco jejich pokročilé funkce jsme se naučili ovládat, abychom zůstali v kontaktu, paradoxně jsme v zajetí jedniček a nul osaměli.

První epizoda

A jaký je náš ortel?

Původní projekt autorek neznám, ale seriálová verze vůbec nebyla špatná! První díl jsem si pustila bez jakýchkoliv očekávání nebo znalostí, o čem vlastně má být, ale k mému příjemnému překvapení jsem se křenila od ucha k uchu celých osm minut.

Možná je to i tím, že v tom příběhu tak trošku vidím kousek sebe. Nebo spíš bývalého já. Znáte to, když je ženská mladá a nejistá, tak si možná myslí, že se chová naprosto klidně a cool, ostatní na ni ale nahlíží jako na scénu dělající žárlivou hysterku :-) Dobrovolně přiznávám, že jsem se taky párkrát provinila, ale kdo ne?

Moderní technologie jsou paráda, ale občas taky zlo. Znáte to, jak se to říká – dvě strany jedné mince, a tady to určitě platí. Na jednu stranu můžeme být ve spojení s lidmi, které jsme třeba neviděli dlouhé roky. Nebo si můžeme udržovat povědomí o těch, které známe jen tak zběžně od vidění, ale nikdy jsme se s nimi nebavili. Lidi mají stovky přátel na facebooku, protože je to prostě v módě. Ale samotnému tradičnímu vztahu může tady to internetové stalkerství občas taky uškodit.

První díl opravdu zaujal a mile překvapil. Doufám, že i ty další si dokážou udržet aktuálnost a vtipnost. Za sebe musím dát palec nahoru.
  • vtipné a aktuální
  • samostatně stojící mini příběh
  • při troše sebekritiky se v tom mnozí můžou najít
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Boha jeho, už dlouho jsem nebyla tak moc ráda, že jsem single! :D Lidi, takhle vy vážně trávíte večery?! Moc nevím, jak ten pilot hodnotit. Zahrané je to skvěle, stopáž je taky příjemná, ale to téma, které bylo pro úvodní díl vybráno, je pro mě tak otravné, že se to asi do hodnocení promítne.

Je to sice dobrá sonda do našeho (často chorobného) chování, a pokud to někomu aspoň trochu otevře oči, tak fajn, ale že bych tomu musela i příště věnovat byť jen těch 10 minut?

Ano, trochu mě láká, že v každém příběhu půjde o něco jiného, takže tomu možná dám za týden ještě jednu šanci, ale zatím se mi to, i přes tu krátkou stopáž, zdá spíš jako ztráta času.

  • dobře zahráno
  • krátká stopáž
  • otravné téma
  • nic nového
50 %
Mé hodnocení
Tempy

Dvojku Ester a Josefina opravdu můžu, takže když jsem zjistil, že na MALL bude projekt pod jejich vedením, bylo okamžitě rozhodnuto, že to chci a musím vidět. Postavy z prvního dílu bych dokázal sledovat i dál, ale jsem vlastně rád, že jde o takovou antologii, která se vždy opírá o jednu esemesku, aspoň je na co se těšit. Aspoň já už se těším na neděli.

Zpracování je super, už od nápadu a rozvedení příběhu, grafické zpracování je taky příjemné, líbí se mi i prostředí, ale na poslední položku se nechci nijak zvlášť fixovat, protože se s každým dílem dostaneme úplně jinam.

Trochu mi pojetím a přístupem Terapie sdílením připomíná Modern Love, za co jsem rád, protože je aspoň vidět, že i tady u nás se dají dělat super věci. Obsazení se hodnotí v tomto případě špatně, ale beru, co je. Za mě hlavní dvojka v první díl super, kolegyně taky, až mi přišlo, že nikdo nic nehrál. Ano toto je jedna úžasná věc na tomto projektu, díky reálnému základu, skvělému zpracování a herectví se snad každý snadno ztotožní s dějem. Musím říct, že mi příběh něco značně připomínal, ale teda dostat se do podobné situace, tak nevím nevím, co dělám.

Pro mě zkrátka pecka hned od začátku, novinka se hned zařadí k mému pravidelnému týdennímu sledování. Jsem rád, že do toho holky šly, jako doplnění všech ostatních projektů prostě super. Nemám tomu vlastně co vytknout.

  • skvěle rozvedeno
  • ze života → vcítění
  • zprávy
  • převedení do seriálu
  • ani nevadí, že jde o samostatné epizody
100 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Příjemné překvapení dnes v poště 😊😍 [img]https://i.ibb.co/7VKx3Xs/20201027-145938.jpg[/img]
před 3 roky
Další články k tématu