29. 2. 2020

Novinka pod lupou: Intelligence (Sky One)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Intelligence
Žánr komedie
Stanice Sky One
Premiéra 21. 2. 2020
Vysílání pátek, 21:00
Délka pilotu 25 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Arogantní NSA agent Jerry přijíždí z USA do Velké Británie, kde se přidává k týmu bojujícímu proti kyber terorismu. Hrdinka si vezme na pomoc počítačového analytika Josepha, kterého chce využít, aby v týmu získal moc. Jeho snahy však ohrožují schopnost týmu bojovat proti terorismu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Už jsem viděla lepší britské komedie, ale na druhou stranu na to, že nejsem jejich fanouškem, se na pilot Intelligence docela dalo dívat.

Hlavní hrdina je totální pako a ostatní nejsou o moc lepší. Seriál v podstatě sází na to, že všichni jsou nesnesitelní, což je základem každé oblíbené britské komedie. I když se ale Schwimmer snaží, pořád nedosahuje míry iritace Bernarda z Black Books.

Navzdory nesnesitelnosti postav jim to ale společně nepochopitelně funguje. Vytváří dobrý dynamický tým, který se nesnaží za všech okolností hláškovat, ale dokážou nenápadně příjemně překvapit a dobře pobavit.

Scéna hledání záchodu mě rozesmála nahlas. Táhla se celou věčnost a opakovaně jsem si říkala, že tohle už musí být konec, ale přesto díky tomu neustálému natahování intenzita stoupala, až jsem se neudržela a vybuchla smíchy, když se jim po patnácté nepodařily odemknout dveře.

Je to seriál, který bych si ráda dala maratonem? Ne. Ale věřím, že spousta milovníků britských komedií si najde zalíbení i v této novince. Nečekám úspěch typu Červený trpaslík, ale do povědomí by se seriál dostat mohl.

  • nenápadné budování vtipných situací
  • jednotka boje proti terorismu neřeší žádný terorismus
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
IP Freely

IP Freely

Jak tam vidím Rosse tak se mi otevírá kudla v kapse, tohle asi nebude nic pro mě.
před 4 roky
janulam11

janulam11

Úvodní popis "O čem to je" mi nedával moc smysl, dokud jsem si neuvědomila, že ve slově hrdinka je...
před 4 roky
Další články k tématu