15. 2. 2018

Novinka pod lupou: Bliss (Sky 1)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Bliss
Žánr Komedie
Stanice Sky 1
Premiéra 14. 2. 2018
Vysílání středa 22:00 hodin
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Andrew vede komplikovaný dvojitý život. Jde o úspěšného spisovatele, který shodou okolností založí dvě rodiny. Má dvě manželky a s každou jedno dítě. Je jasné, že ženy o sobě neví. Andrew se neustále nachází na pokraji morální krize. Snaží se rozdělit svůj čas a energii mezi ženu Kim, se kterou má dospívající dceru, a ženu Denise, se kterou má dospívajícího syna. Tyto dva samostatné světy je však čím dál tím těžší oddělit.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ani si nemusíte číst obsah nebo koukat na trailer, abyste do pěti minut přesně věděli, o čem seriál bude a jak skončí. Téma je to každopádně zábavné, i když už se několikrát ve filmech a seriálech objevilo. Rozhodně to však není komedie, se kterou bychom se setkávali každý den, takže to se cení.

Popravdě pořád nejsem rozhodnutá, jestli se mi pilot líbil, nebo ne. Utekl docela rychle a při sledování jsem se bavila dobře, ale nemám sebemenší chuť pokračovat dál. Pravděpodobně je to hlavním hrdinou. Jeho chování jsem nemohla vystát. Když byl sám v autě nebo na letišti, byla to paráda. Ale jeho interakce s ostatními postavami byla tragická. Trpěla jsem hlavně u scény v restauraci, které byla vyčleněna dobrá třetina pilotu. Ale opět jsem rozpolcená. Celkově totiž tato scéna je výborně vymyšlená, udržuje diváka v napětí a nechybí jí ani vtip. Ale na druhou stranu mimika, gestika a monology hlavního hrdiny byly téměř nesnesitelné. Prostě mi nepadl do oka.

Samozřejmě všichni víme, jak první řada bude končit. Vlastně s tím stejným tématem si zahrával už i pilot, kdy jsme nevěděli, jestli skutečně dojde ke zhledání obou žen. Zatím si ho tvůrci šetří, ale myslím, že je jasné, že k tomu dojde. Netvrdím, že nepůjde o zajímavou a zábavnou podívanou, ale nesmpatický hlavní hrdina a nezapamatovatelní herci v dalších rolích u mě zapříčiní, že seriál do watchlistu nepůjde.
  • koncept
  • zábavnost tématu i pilotu
  • výměna aut a všech osobních věcí na letišti
  • hlavní hrdina
  • průměrné ostatní postavy
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Komedie. Alespoň to tvrdí tvůrci, ale u samotného pilotu to na vás celé působí, že se nemohli rozhodnout, co z toho ve výsledku chtějí mít. Jestli hutné drama o lháři, co lže svým milovaným, nebo jednoduchou komedii o tom, do jakých legračních situací se můžete dostat, když máte dvě manželky. Bohužel tahle nerozhodnost se dost projevuje na kvalitě, protože tam, kde komediální vsuvky jsou vyloženě trapné (schovávání se pod stolem), tam by naopak trochu víc drama fungovalo. Ocenil bych i více informací o tom, jak to celé funguje. Přeci jen scéna jedu na letiště, tam zmuchlám oblečení, a pak jedu jiným autem domů, moc důvěry nevyvolá, i když oceňuji detaily jako samolepky na kufru. Taktéž něco z historie by se hodilo, to je zase odbyto jednou větou, že se to prostě stalo a on to nechal, ať se to děje dál.Do karet pilotu nehraje ani to, že se víceméně celý točí okolo jedné večeře, a tak nemáme čas poznat ani jednu rodinu a vybudovat si k postavám nějaký vztah. Takže jediný, ke komu si máte čas vztah vybudovat, je Andrew, ale ten působí jako někdo, koho byste za kamaráda mít nechtěli. I když by mu člověk záviděl jeho schopnosti. Napsat průvodce jen podle recenzí na internetu musí být složité. Příště to asi zkusím u nějakého pilotu… Nebo jsem to už zkusil u tohoto?

  • drobné detaily, např. nápis na dodávce, který by tam být nemusel
  • Stephen Mangan umí hrát
  • vtipně načasovaná premiéra na Valentýna
  • někdy až trapné scény (řvaní na servírku, schovka pod stolem)
  • málo času na poznávání rodin
  • málo recenzí na internetu, nešel podle nich napsat názor
50 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
WillowPurple

WillowPurple

Mám jen menší upozornění, když jsem si seriál chtěla přidat do seriálů, které chci vidět, tak mě to po...
před 6 roky
Další články k tématu