13. 3. 2019

Novinka pod lupou: Curfew (Sky 1)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Curfew
Žánr: Drama, Sci-Fi
Stanice: Sky 1
Premiéra: 22. 2. 2019
Vysílání: pátek, 21:00
Délka pilotu: 45 minut
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrci: Matthew Read
Herci: Sean Bean, Ike Bennett, Michael Biehn, Adam Brody, Aimee-Ffion Edwards, Rosie Fellner, Phoebe Fox, Robert Glenister, Guz Khan, Malachi Kirby, Adrian Lester, Andi Osho, Chris Reilly, Miranda Richardson, Jessye Romeo, Elijah Rowen, Peter Sullivan, Jason Thorpe, Harriet Walter, Rose Williams, Billy Zane

O čem to je?

V nedaleké budoucnosti Zemi zahlcuje nezastavitelný virus neznámého původu. Totalitní vláda ve Velké Británii vytvořila večerku ve snaze chránit své obyvatele. Po půlnoci musí všichni zůstat doma, jinak jsou zavřeni do karantény. Někteří dostanou možnost soutěžit v nezákonném závodu s neodolatelnou hlavní cenou – bezpečným útočištěm.

Trailer


A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

Dlouho jsem nemohla přijít na to, o čem seriál vlastně je. Pilot začíná nenápadně, postupně se ale dozvídáme více a více podrobností a na konci už jsem byla zaháknutá a připravená ke sledování dalších epizod.

Jde o sci-fi, které se rozhodně nebojí zvratů, krve a násilí. Nejsem si úplně jistá, co to tam je za postavičky, vypadá to na něco podobného zombíkům, ale uvidíme. Každopádně zde nechyběly nečekané okamžiky, které opravdu potěšily a dokázaly mi, že se tady nemůže očekávat nic, protože všechno bude nakonec jinak.

V závěru jsem si začala připadat, že budu sledovat takový druhý Blood Drive, jen s tím rozdílem, že tu nejsou auta poháněná krví (alespoň myslím, že nejsou). Blood Drive mě bavil, takže jsem zvědavá, jestli Curfew bude nakonec také spadat do grindhouse žánru nebo se mu alespoň přiblíží.

Celkově jsem spokojená, i když by se mi líbilo příběh trošku zhutnit. I když akční a napínavé scény nechyběly, pořád tu bylo dost nudných dialogů a nesmyslně detailně zobrazených rodinných problémů, kterých se trošku obávám. Ale uvidíme, třeba seriál příjemně překvapí a zredukuje je na minimum.

+ řada zvratů
+ nebojí se násilí
+ sci-fi prvek

- místy zdlouhavé
- rodinné problémy

Moje hodnocení pilotu: 70 %

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
eliska.musilova

eliska.musilova

Vím, kdo na konci umře! :D
před 5 roky
ufonka

ufonka

Jak tam je Sean Bean, tak to musím sledovat, i kdyby to bylo průměrný. Snad ho tentokrát nechají...
před 5 roky
Hlawoun

Hlawoun

»SPOILER«
před 4 roky
Další články k tématu