1. 10. 2018

Novinka pod lupou: Sick of It (Sky One)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Sick of It
Žánr Komedie
Stanice Sky One
Premiéra 27. 9. 2018
Vysílání čtvrtek, 22:00

Délka pilotu: 21 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hlavním hrdinou je muž ve středních letech, kterého nedávno odkopla přítelkyně. Karl žije se svou starou tetičkou a utajeným společníkem – imaginárním dvojníkem. Tvůrce seriálu Karl Pilkington hraje nejen fiktivní verzi sebe sama, ale také zosobňuje hlas ve své hlavě.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tohle bolelo. Britské seriály, které balancují na pomezí komedie a dramatu, to u mě mají hodně těžké. Nepřijdou mi totiž ani vtipné, ani vážné. Sick of It se dá charakterizovat úplně jinými přízvisky – zoufalé, k pláči, nudné, depresivní.

Absolutně se mi ani nechce vytahovat celou zápletku prvního dílu, kdy vidíme, že hrdina je v podstatě tak zahleděn do sebe, že nedokáže ani respektovat úmrtí v rodině, a místo účasti na pohřbu se snaží zdarma udat svou starou pohovku po bývalce prvnímu zájemci. Proč? Copak takhle někdo uvažuje? Vždyť je to zadarmo, když první není ochotný čekat, dokud nebudeš mít na něj čas, tak ho odmítni a přejdi k dalšímu zájemci. Úplně začínám zuřit, jen jak to píšu.

Za druhé, proč se proboha táhnul s tou pohovkou přes celé město? Je zdarma, ne? Tak do inzerátu napíšu vlastní odvoz nutný a o nic dalšího se nestarám. Pokud si ji neodneseš, odnese si ji někdo jiný. Pochopila bych, že mu pomůže vynést ji z domu před vchod, dál bych ale neudělala ani krok.

Za třetí, proč pořád dával tomu podvodníkovi peníze? Když jasně vidíš, že tě chtěl okrást a nevyplatilo se mu to, necháš ho v tom plavat a odejdeš pryč. Pokud se i on rozhodne odejít pryč, jeho problém, ale ty už to nevidíš, tak tě to nemusí trápit.

Hlavní hrdina není nesympatický, jeho imaginární druhé já je na zabití, oba dohromady působí hodně nepříjemně ke sledování. Pilot mi vůbec neutíkal a nedal mi jediný důvod, proč bych si měla pustit další díl. Jestli všechny budou takové, že se hodí ťukat si na čelo, tak potěš.
  • má to 20 minut
  • naprosto promrhaných 20 minut
  • nesympatické postavy
  • jednání na naštvání
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
pataaaaaa159

pataaaaaa159

Tak to teda hrubě nesouhlasím, tohle byla úplně pohodová dramedy a na pátek ideální.
před 5 roky
Pan Citron

Pan Citron

A tak tohle je typický Karl Pilkington, respektive jeho umírněnější verze pro publikum díky scénáři. Já...
před 5 roky
Další články k tématu