7. 9. 2018

Novinka pod lupou: Wanderlust (BBC One)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Wanderlust
Žánr Drama
Stanice BBC One
Premiéra 4. 9. 2018
Vysílání úterý, 21:00

Délka pilotu: 56 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Terapeutka se snaží zachránit své manželství. Má za sebou nehodu na kole, která zapříčinila, že se pár musí pokusit kriticky nahlédnout na svůj vztah a učinit změny, pokud jim to má i nadále fungovat.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak nějak jsem čekala, že to k tomuto konci bude směřovat, a přesto mě to docela překvapilo, potěšilo a pobavilo, a především naladilo na další sledování. A to jsem si v podstatě celý díl říkala, že tohle se BBCčku moc nepovedlo.

Pilotní epizoda je klasické nudné rodinné drama, kdy bez zájmu sledujete, co se odehrává před kamerou, a vlastně si uvědomíte, že ani pořádně nevnímáte, o čem to je, protože to ani moc o ničem není. Ryzí dramata bez nějaké větší zápletky mě moc neberou, protože mi to přijde jako nuda – nemáte se na nic těšit, není tady žádné stupňování napětí, přibližování se k vyústění, k nějakému závěru. To pořád platí i přes ten povedený konec Wanderlust.

Postav zde bylo představeno dost, ale ve výsledku se příběh soustředil především na manželský pár ve středních letech, o kterém to především všechno bude. Více se mi ale líbil nerdský synek a jeho zoufalé pokusy flirtovat se školní kráskou. Škoda, že z této dějové linky tam tvůrci nezahrnuli více, ale chápu, že to je jen vedlejší linie. Co se týče herců, neznám nikoho kromě Toni, kterou extra nemusím, ale tady mi nevadí ona ani nikdo další. Jen mi všichni přijdou takoví nevýrazní, že si po deseti minutách už ani neuvědomím, jak vypadali.

Myslím, že BBC má mnoho lepších dramat, u kterých můžete trávit volné chvíle. Ale pokud tohle bude minisérie, tak tomu možná šanci dám, protože mě zajímá, jak toto rozhodnutí z konce pilotu ovlivní jejich vztah i všechny okolo.
  • závěr pilotu
  • průměrné postavy
  • pomalé tempo bez větší zápletky
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu