10. 1. 2019

Novinka pod lupou: Deadly Class (Syfy)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Deadly Class
Žánr Drama, Akční
Stanice Syfy
Premiéra 16. 1. 2019 (dostupné od 20. prosince)
Vysílání středa, 22:00

Délka pilotu: 45 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh je zasazen do temného tajného světa na konci 80. let. Hlavním hrdinou je Marcus, dospívající kluk žijící na ulici. Jednoho dne jej naverbuje elitní soukromá akademie Kings Dominion, kam přední světové krimi rodiny posílají na studium své děti. Marcus se snaží zachovat svůj morální kompas a zároveň přežít nemilosrdný rozvrh, zákeřné spolužáky a své vlastní nedospělé nejistoty.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Kdyby tohle bylo uděláno trošku jinak, mohlo jít o mou novou závislost. Začátek vypadá úžasně, ihned navodí tu správnou atmosféru a vám je hned jasné, že tohle bude solidní grindhouse zábava. Bohužel nasazené tempo si pilot nedokázal udržet. Kdyby se mu to povedlo, zařadím Deadly Class mezi mé srdcovky po bok Ashe (vs Evil Dead) a Dirka Gentlyho.

Upřímně, nedokážu přesně určit, co mi na pilotu nesedělo. Téma je výborné, herci ani postavy mi nevadili, asi to bude atmosférou a tempem vyprávění. Seriál začíná výborně, ale pak se tam pořád jen mluví a mluví a zmateně jedná. Nevím, nedokázalo mě to upoutat až tak, jak jsem doufala.

Přesto ale neztrácím naději do dalších dílů. Na konci se to začínalo trošku rozjíždět a vypadalo to, že by i mezi postavami mohly být zajímavé interakce. Pilot navíc nabídl také jednu zajímavou záhadu, u které jsem vážně zvědavá, o co tam jde a jak se to bude vyvíjet. Takže bych řekla, že se zde dá najít i kritika, ale i pochvala.

Syfy je většinou kritizovaná stanice, ale myslím, že spoustu fanoušků tato novinka potěší. Od Ashe nebo Dirka se toho má ještě dost co učit, ale na druhou stranu některými prvky v pilotu ukazuje, že když se trošku odváže, může začít skutečně bavit. Např. když v úvodu dostane blondýnka tyčí do nosu. A na to, že je to vlastně teen seriál o různých sociálních vrstvách studentů na střední, to nevypadá jako všechny jiné soapovité teen seriály, které mnohým již pijí krev.
  • úvod
  • hlavní hrdina a většina ostatních postav
  • záhadný úkol od učitele
  • nedokáže si udržet nastavenou laťku
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Než jsem si pustil pilot, tak jsem si přečetl kousek komiksu, abych mohl porovnat, jak se tvůrci budou držet předlohy. Buď to mohlo dopadnout dobře, nebo ve stylu seriálu Lucifer, kde to nemá s komiksem nic společného. A mám výborné zprávy – další ignorace předlohy se nekoná.

Je tam pár odchylek oproti předloze, ale hlavní myšlenka je zde dobře naznačena. Nějaké scény jsou vynechány a pak jedna, která byla na začátku posunuta, což nepůsobilo moc dobře. Další změna byla, že jedné postavě změnili pohlaví, a hraje ji Erica Cerra, kterou jsem ani nepoznal, a to ji znám z Eureky. Dále se mi dost líbil flashback na dětství hlavního hrdiny, který byl doslova ukázaný jako v komiksu, toho si dost cením.

Seriál má dost originální téma, kluk začne chodit do školy, kde se učí zabíjet. Něco podobného jsem viděl jen ve výborném anime Assassination Classroom. Hlavní postavy se povedlo ztvárnit dobře, hlavně psychické rozpoložení hlavního hrdiny. Dále tam hraje Benedict Wong, kterého znám z Doctora Strange. Ten má to správné charizma, jaké by hlavní zabiják měl mít. I samotný seriál diváky do pouhé minuty zaručeně zaujme. Dále seriál nabídl velmi pestrou skupinu postav, už se těším, až se s nimi více seznámíme.

Docela se obávám zde vytvořeného milostného trojúhelníku, to ať si dávají do jiných seriálů, které nesleduji. A kdo viděl seriál Glee, tak ten si určitě všimne, že zde studenti nosí dost podobné uniformy. Já Glee neviděl, není to nic pro mě, jen mi byly teď nedávno zaslány videa z tohoto seriálu, kde jsem mohl obdivovat Melissu Benoist, takže jsem si hned všiml této spojitosti. Pokud si seriál udrží takové tempo, tak půjde o parádní podívanou. Příští rok se chystají minimálně čtyři další seriály podle komiksu, které mám načtené, tak doufám, že půjde o adaptaci ve stylu Deadly Class a ne Lucifera. Jinak budu velmi naštvaný a znechucený.
  • sledovatelné i pro znalce předlohy
  • komiksový flashback
  • originální téma
  • sympatické a zajímavé postavy
  • hned v pilotu naznačen milostný trojúhelník
80 %
Mé hodnocení
A.R.G.U.S.

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
spike

spike

Pilot se mi líbil ale přidal bych více akce. Také doufám, že na prvním místě nebudou vztahy, protože tady mě...
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno, ale seriál mě tedy nechytnul. Těšila jsem se na něho, ale ve výsledku jsem spíše zklamaná. Vůbec...
před 3 roky
Dadalp1984

Dadalp1984

Na serial jsem prisel diky tomuto clanku, musim rici ze me to opravdu nezklamalo. Nejsem fanousek...
před 3 roky
Další články k tématu