25. 8. 2019

Novinka pod lupou: Why Women Kill (CBS All Access)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Why Women Kill
Žánr Drama
Stanice CBS All Access
Premiéra 15. 8. 2019
Vysílání čtvrtek, 22:00

Délka pilotu: 50 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Tři ženy žijí ve třech rozdílných dekádách; žena v domácnosti v 60. letech, společenská ikona v 80. letech a úspěšná právnička v současnosti. Hrdinky se musí vypořádat s nevěrou svých mužů.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Yes, queens! Já jsem věděla, že se na tento seriál můžu těšit. Neviděla jsem trailer a pořádně nečetla ani obsah, ale něco mi říkalo, že se mi to bude líbit. A hele, šestý smysl opět nezklamal! Hned, jak jsem na začátku viděla jméno Marka Cherryho (nedávno jsem dokoukala Zoufalky), tak jsem byla zaháknutá.

Hned na začátku musím říct, jak perfektně udělané byly přechody mezi jednotlivými časovými linkami, když se v úvodních minutách prvně střídaly. Stejná podlaha, stejná příjezdová cesta, celkový rozdíl asi 50 let.

Trošku mě zklamalo, že hlavními hrdinkami jsou opět kvůli korektnosti běloška, černoška a Asiatka. Ale herečky si role užívají, především Lucy Liu je perfektní… i když v které roli není, že. Manželové jsou taky skvělí, stejně jako všechny ostatní postavy. Není tady nikdo, kdo by mě štval nebo kdo by byl nevýrazný. Rozhodně mě zajímá, kam se jejich dějové linky budou vyvíjet.

Pilot u všech tří hrdinek ukázal jejich blízké, zázemí a problémy. Líbí se mi ale, že vlastně vůbec netušíme, koho nakonec zabijí. Nevím, proč jsem měla celou dobu představu o tom, že všechny zabijí své manžely, když to nakonec vůbec nemusí být pravda. Závěr epizody dokonale dokázal naladit na další díly, myslím, že Why Women Kill bude ideální dílko pro maraton. Protože jestli bude každý díl končit tak, že jen zíráte na obrazovku a v hlavě visí vykřičník PUSTIT DALŠÍ DÍL, PUSTIT DALŠÍ DÍL!, tak se z toho zblázníte.
  • tři časové doby
  • hrdinky, manželé i ostatní postavy
  • nevíme, jak se příběhy budou vyvíjet a kdo se stane obětí
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Na tento seriál jsem se v srpnu těšil úplně nejvíc, no a nakonec ani trochu nezklamal. Pilot toho nabídl opravdu dost a rozhodně nalákal na další sledování, takže za mě určitě super věc na maraton.

Tři rozdílná časová období, tři rozdílné domácnosti a tři rozdílné, a přece stejné problémy. Šedesátky a osmdesátky jsou úplně úžasně zachycené, naprosto to člověka vtáhne do děje a rázem jako by byl na večerní párty nebo v obchodním domě s dnes již retro zbožím. Perfektní byly rovněž přechody z jednoho období do druhého, čemu napomáhalo zasazení do jednoho domu, ale s tím si tvůrci opravdu dali záležet.

Od začátku jsem čekal, že v závěru dojde k oněm vraždám, jen jsem si říkal, co nám nabídne zbytek série. Takže když se v závěru objevily jakési medailonky s manželkami, ve kterých se dozvídáme, že si na vraždy budeme muset ještě počkat, naprosto mě to odrovnalo, protože se dostavila tak obří netrpělivost… No co, sice bych si to rád užil celé naráz, ale jsem přesvědčený, že to nevydržím a jako většina budu bedlivě sledovat každý týden.

Seriál velice zajímavě odráží posun společnosti a postoje k manželství a celkově k soužití muže a ženy, což je taky jedním z lákadel, protože jak to vypadá, celá trojice se odhodlá a minimálně Beth Ann si projde velkou změnou. To je další úžasná věc, každá hrdinka je úplně jiná, stejně jako její životní příběh, o kterém se doufám také dozvíme víc, protože během pilotu vyvstalo množství otázek. A tím vzniká u každé části jiná atmosféra, takže napříč dílem se člověk ani chvilku nenudí.

Celkově mě tak pilot rozhodně zaujal a myslím, že tomu tak bude i u dalších epizod. Vtipy jsou nenucené, obsazení neotřelé a příjemné, období poutavá a kdo ví, třeba se dočkáme i nějakého propojení jednotlivých příběhů, ale to už by možná bylo moc.
  • super obsazení
  • prolínání rovin
  • dobové zasazení
  • napětí
  • rozdílná atmosféra
100 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
ragelly

ragelly

Stačí si přečíst celou větu + k ní přiřazený odstavec, z toho snad odpověď jde docela dobře...
před 4 roky
_-0-_

_-0-_

Chybí tam v hlavních rolích ještě představitelé LGBT komunity, mentálně retardovaní, vozíčkáři... -...
před 4 roky
Lucyen

Lucyen

tak LGBT jsme se už dočkali ;)
před 4 roky
Další články k tématu