7. 4. 2019

Novinka pod lupou: The Twilight Zone (CBS All Access)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Twilight Zone
Žánr Drama, Sci-Fi, Antologie, Mysteriózní
Stanice CBS All Access
Premiéra 1. 4. 2019
Vysílání čtvrtek

Délka pilotu: 55 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Rod Serling
Herci Jordan Peele (vypravěč)

O čem to je?

Revival populárního antologického seriálu. Sledujeme příbehy lidí, kteří se dostanou do styku se záhadnou a neprobádanou pátou dimenzí. Jde o místo, které je všude, ale není nikde, plocha mezi vším známým a tím, co je za hranicí našeho chápání. Je to místo, které je známé jako zóna soumraku.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ani jsem netušila, že mi tento seriál v životě chybí! Jako malá jsem občas nějaký z příběhů zachytila v televizi, když původní Zónu soumraku dávali odpoledne na Nově. Ale ty staré díly mě až tak moc nebavily. Moderní zpracování ale pobavilo a dokázalo nalákat na další epizody.

Tento epizodní antologický styl se mi líbí. Trošku mi to připomíná Black Mirror, i když britská klasika je ještě vynalézavější. Tohle je taková chudší verze, která je ale i tak zábavná. Navíc to znamená téměř neomezené možnosti. Seriál může jet klidně deset let, aniž by hrozilo, že začne nudit. Záleží, jak moc velkou představivost tvůrci mají. Ale pilot ukázal, že by seriál mohl představovat dlouhodobě dobrou zábavu, zvlášť když vezmeme v potaz, jaká herecká esa byla v průběhu roku oznámena pro jednotlivé epizody.

Jordan Peele je jako moderátor hodně dobrý. Trošku jsem se bála, jak na mě bude působit, zvlášť když se tak proslavil jako komediant. Nakonec mu ale tato suchá vážná role dost dobře sedla.

Samotný příběh byl zábavný, ale předvídatelný. Hned jsem věděla, jak tohle nakonec dopadne. I tak mě ale bavilo to sledovat a zajímalo mě, jak daleko to dojde. Líbí se mi ten nápad – když můžete odstranit ze světa kohokoliv, jaké důsledky to bude mít na vaše blízké. Ty přechody hodnotím 50:50; některé byly přirozené, některé ale působily jako pěst na oko. Třeba když odstranil mentora své přítelkyně, ona na něj byla tak milá i po tom, co se přestala smát, a pak o minutu později na něho vyjela a hned byli rozhádaní jak dva psi.
  • zábavný příběh
  • antologie
  • Jordan Peele
  • přechody v příběhu
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu