14. 8. 2019

Novinka pod lupou: Pennyworth (Epix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Pennyworth
Žánr Akční, Thriller, Retro
Stanice Epix
Premiéra 28. 7. 2019
Vysílání neděle, 21:00

Délka pilotu: 71 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Bill Finger,

Jerry Robinson (předloha)

Herci Jack Bannon,

Ben Aldridge, Emma Paetz, Hainsley Lloyd Bennett, Ryan Fletcher, Dorothy Atkinson, Ian Puleston-Davies, Paloma Faith, Jason Flemyng

O čem to je?

Seriál sleduje dřívější život slavného komorníka rodiny Waynů, Alfreda Pennywortha. Jde o bývalého britského vojáka, který si zakládá vlastní firmu – chce se živit jako ochranka v 60. letech v Londýně. Alfred se stane terčem společenství Raven, které se snaží převzít moc nad britskou vládou, a začne pracovat po boku amerických agentů ligy No Name, Thomase Waynea a Marthy Kane, kteří se v budoucnosti stanou rodiči Bruce Waynea (Batmana).

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Slavné batmanovské jméno, ale úplně jiný příběh. Přesto se Pennyworth nemusí za nic stydět. Pilot nabídl napínavou a zábavnou podívanou a dokázal nalákat na další sledování.

Seriál se odehrává v Londýně a zaujme nejen příběhem, ale také krásnými kostýmy a rekvizitami. Především však jde o postavy, které navzdory velké akci nezůstávají pozadu a jde je vidět. A co je lepší, jsou sympatické, takže mě baví sledovat jejich osudy. Především hlavní hrdina má šarm a dobře se na něj kouká. Navíc jeho povaha z něj dělá ten typ postavy, která je nejen drsná, ale zároveň i vtipná a zábavná, což je u hlavní postavy rozhodně plus.

Nejsem si jistá, jestli je tento seriál ocení milovníci Batmana nebo Gothamu. Sice jsem Gotham ještě neviděla, ale neřekla bych, že budou mít mnoho společného, tedy s výjimkou použitých jmen hrdinů. To ale rozhodně neznamená, že byste ho neměli zkusit. Nabízí totiž skvělou akci, chytré dialogy a ucházející herectví. Navíc dokáže zaujmout krásným prostředím a elegantními kostýmy, které se nikdy neokoukají.

Pilot je zatím takové představení postav, jsem zvědavá, jak se příběh rozjede, až Alfred začne naplno pracovat pro Thomase Waynea.
  • hlavní hrdina
  • spousta drsné akce
  • s Batmanam nemá nic společného
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

nechci znít jako šťoural, ale jako odkaz na herce Alfreda máte špatného Jacka Bannona :-) docela mě to...
před 4 roky
Yagayaga

Yagayaga

Je to příjemně kultivované a věrohodné co do reálií té doby.
před 4 roky
vampiredream

vampiredream

Jaké doby? Je to komiks...
před 4 roky
Další články k tématu