26. 5. 2019

Novinka pod lupou: The Society (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Society
Žánr Drama, Mystery, Postapo, Sci-Fi, Teen
Stanice Netflix
Premiéra 10. 5. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 45 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Skupinka teenagerů se snaží přežít na vlastní pěst, když jsou záhadně převezeni do repliky svého bohatého městečka. Zde však po jejich rodičích ani nikom dalším není ani stopy.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jméno seriálu jsem už v předchozích týdnech zaslechla, ale úspěšně jsem se vyhýbala jakýmkoliv informacím nebo ukázkám. Po deseti minutách je ale relativně jasné, o co tady půjde, a já musím říct, že jsem zaháknutá a natěšená na maraton.

Teen dramata z Netflixu mám ráda, a když do toho zapojíme mysteriózno a dost možná nadpřirozeno, jsem nadšená. Příběh má velký potenciál, dokáže zaujmout na první pohled a nejlepší je, že opravdu nemůžeme předem odhadnout, jak to celé dopadne. Ano, můžeme mít tisíc různých teorií a jedna z nich to pravděpodobně skutečně bude, ale kouzlo je v tom, že skutečně nevíme která.

Moje výtka přichází směrem k hercům. Postavy nejsou špatné, ale řada herců mi vůbec nesedla. Přijde mi, že spousta hraje své postavy ledově chladně, bez emocí, že je dělají nesympatické, i když to tak podle mě nebylo u většiny z nich zamýšleno. Zaujala mě možná jedna holka, ale u většiny je mi lhostejné, jak to s nimi nakonec dopadne.

Celkově je ale atmosféra parádní a jak říkám, těším se, jak to celé dopadne. Tento serializovaný příběh je pro maraton naprosto ideální, epizoda utekla jako voda a věřím, že s přibývajícími epizodami se tempo bude ještě zrychlovat.
  • atmosféra
  • serializovaný mystery příběh
  • ideální pro maraton
  • herci
70 %
Mé hodnocení
ragelly

O tomto projektu jsem fakt vůbec neslyšel, takže jsem úplně netušil, co od Netflixu čekat, o to více mě překvapilo zjištění, že tu projekt byl už v roce 2013, jen nebyl podpořen jeho vznik. V podstatě jde o nové Under the Dome říznuté trochou The 100, což by se mohlo ujmout.

Seriál mě dost láká kvůli zvědavosti, jak tvůrci hodlají události vysvětlit, tedy spíš jak moc originální to bude. Z toho, co jsem četl po zhlédnutí pilotu, první série končí velkým cliffhangerem, takže i když je tu prozatím jen 10 dílů, nejspíš nás toho čeká ještě dost. Minimálně v případě úvodního dílu děj docela odsýpá, jo je tu zbytečné opakování některých věcí, ale vesměs žádné zbytečné natahování, takže se snad můžeme těšit na dost akce.

Postavami a příběhem se seriál řadí nejspíš mezi ty tzv. teen, na druhou stranu je to Netflix, takže do budoucna čekám více odvážných a drsných scén. Chování postav je chvílemi iritující a nesmyslné, jako neříkejte mi, že v současné době zrovna v takovémto mixu děcek z různých vrstev nikdo nemá dron nebo tak, aby prozkoumali okolí, ale fajn. Kvalita efektů se dala čekat, jak však byly vyřešeny konce cest, to bylo super. Ale například modré rty… no, nevezme si žádné léky a místo toho, aby jí bylo ještě hůř nebo tak alespoň vypadala, tak si celkem v pohodě sama leží na gauči a až na ztrápený pohled vypadá celkem zdravě.

Seriál toho má dost co nabídnout, jen doufám, že se tam opravdu nezačnou všichni kompletně vraždit, i když odtud by pak mohl pocházet onen smrad. Jen by to asi bylo přitažené za vlasy, a to kvůli časové návaznosti. Pokud se tedy nebude rapidně umírat, tak tu máme množství rozmanitých postav, které si můžete oblíbit, nebo je nenávidět. Vlastně nikdo nijak významně nevyčnívá, že by opravdu zaujal. Jako jo, je tu kruh hlavnějších postav, ale nikdo výrazný. Takže až na drobné mouchy se to dá, tedy minimálně u mě to šanci má.
  • super lokace
  • náhrada za dřívější seriály
  • různorodost postav
  • uteče
  • nesmyslnost
  • absence temna/mraziva
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
suzuki051

suzuki051

Mohol by na to niekto urobiť titulky--- prosím...
před 4 roky
Destinytte

Destinytte

Asi taky zkusím.
před 4 roky
Destinytte

Destinytte

Jsem nadšená. Podle traileru jsem si říkala, že to asi nebude nic extra, ale nechala jsem se zlákat. Teen...
před 4 roky
Další články k tématu