18. 6. 2019

Novinka pod lupou: American Princess (Lifetime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název American Princess
Žánr Drama, Komedie, Romantický
Stanice Lifetime
Premiéra 2. 6. 2019
Vysílání neděle, 22:00

Délka pilotu: 50 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hlavní hrdinka zjistí několik hodin před svou pohádkovou svatbou, že jí snoubenec podvádí. Amanda, která vždy byla zvyklá na luxus a prostředí velkoměsta, se rozhodne utéct a přidat se k pracovníkům renezančního festivalu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Asi ještě nikdy se mi nestalo, že bych se během sledování pilotu dostala od Wow, tohle bude přesně pro mě! až k Wow, tohle nebude vůbec pro mě. Pilot začíná typickou princeznovskou svatbou, ale čím dál víc mě přestává bavit, když se děj přesune na renesanční festival.

Jako neříkám, že by mě to vyloženě odpuzovalo. Je to taková klasická, lehce telenovelová pohádka, která staví na jednoduchém ději a chemii mezi hlavními postavami. To novince vychází na jedničku, protože to napětí mezi hlavními hrdiny by se dalo krájet.

Každopádně bych řekla, že tohle bude seriál spíš pro babičky nebo maminky na mateřské, ale takové ty klasické, co znají v televizi jen Ordinaci. Ostatní už jsou ale rozmlsaní kabelovkami a streamem, u kterých jsou seriály přece jen trošku jiná liga. Je to milé, nevinné a roztomilé, ale nenabízí to nic navíc.
  • chemie mezi hrdiny
  • začátek epizody
  • jednoduché postavy na festivalu
  • nenabízí nic navíc
  • až příliš obyčejné a černobílé
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Jak má většinou pocit, že se s ragelly shodneme, tak tentokrát to, jak tu tak koukám na její názor, očividně máme přesně naopak. Prvních cca pět minut pro mě bylo k nevydržení. Byla to hrozná nuda, všechny postavy se chovaly jako… no… jak to říct slušně, jako nějaké Milky, upřímně vážně mi nebylo jasné, jak tohle dokoukám. A co se týče celkového pocitu, přišlo mi, že koukám na něco z Hallmarku z roku 2003 (koukněte na ty titulky a řekněte, že to tomuhle pocitu ještě nepřidává!).

Zájem z mé strany paradoxně přišel až ve chvíli, kdy se ta počáteční (pro mě nesnesitelná) idyla naprosto rozpadla a hlavní hrdinka se začala chovat jako normální člověk. Líbilo se mi, jak byl vykreslen ten renesanční festival. Jasně, je to absolutní bizár a člověk si není jistý, co se to sakra zrovna děje a proč, ale přesně tak to má být, přesně tak se cítí i hlavní hrdinka, takže účel splněn.

Jako sama od sebe bych se asi na American Princess nedívala. Dokážu si představit, že by to, pokud by na to na některém televizním kanálu narazila, nechala v televizi běžet mamka, protože ona aspoň tu televizi (na rozdíl ode mě) zapíná. A jako něco, co je vám podstrčeno pod nos, seriál funguje. Ale vyvinout kvůli tomu nějakou námahu? To spíš ne. Nevidím tam žádné velké lákadlo, příběh je hrozně jednoduchý, v nějakých těch variacích tisíckrát viděný…

Když už se člověk dívá, je American Princess docela zábava, ale má vůbec člověk důvod se k tomu sledování dostat?
  • je to vlastně docela zábava
  • kontrasty mezi postavami
  • zvláštní postavy a prostředí
  • začátek
  • proč si to vlastně pouštět? proč se namáhat?
50 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Nakonec docela dobrá oddychovka, nic náročného, na co bych si za týden vzpomněla, ale sledování...
před 3 roky
Další články k tématu