6. 12. 2018

Novinka pod lupou: Mrs Wilson (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Mrs Wilson
Žánr Drama, Historický
Stanice BBC One
Premiéra 27. 11. 2018
Vysílání úterý, 21:00

Délka pilotu: 58 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hlavní hrdinkou je Alison Wilson, která je přesvědčená o tom, že je je obyčejná šťastně vdaná žena. Když ale její manžel Alec náhle zemře, objeví se na prahu jejích dveří žena, která tvrdí, že je skutečná paní Wilsonová. Alison je odhodlaná dokázat pravost svého sňatku a Alecovu lásku. Místo toho je však vtažena do světa temných a strach nahánějících tajemství. Alec byl britský špion a úspěšný spisovatel a Alison se dostává na samý okraj, aby se dozvěděla pravdu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Málokdy se stává, že by mě seriály podle skutečné události nezaujaly. Nevím, proč mi to přijde tak fascinující, když sleduju něco a vím, že se to skutečně stalo. A platí to i zde. Pokud by tam tento aspekt chyběl, asi bych řekla, že jde o další průměrné drama od BBC. Ale takto, když jsem si k tomu mohla dohledat, co se doopravdy stalo, dělo a odehrálo, mě to sledování bavilo o to více.

A o to je to lepší, že herečka v hlavní roli je skutečnou vnučkou ženy, kterou hraje. Lépe to vymyšleno ani být nemohlo! Obecně casting je zvolen na výbornou – její zesnulý manžel, který má v seriálu mnoho prostoru díky bohatým flashbackům, je ztvárněn tak důvěryhodně, že bych mu jeho dvojí/trojí/čtverý život ani náhodou netipovala.

První díl byl jen takový delší úvod do celé problematiky, ale cliffhangerový závěr docela dost navnadil na to, co přijde jako další, jak moc příběh zamotaný bude a jak perný zbytek života bude hlavní hrdinka mít. Flashbacky do Indie pak přinesou zcela jistě nádherné exotické prostředí, které opět seriálu dodá něco nového a neokoukaného. Myslím si, že by tím pádem každá epizoda mohla být jedinečná a neokoukaná, bez zbytečného opakování.

Na druhou stranu je to prostě typické BBC drama, na které jsme zvyklí. Dlouhé pohledy, málo dialogů, ještě méně akce, takže pokud se naplno neponoříte do vyprávění, tak se asi budete trošku nudit. To je moje jediná výtka. Ačkoliv je vše od herectví přes zajímavý příběh a technickou stránku zvládnuto na jedničku, při sledování jsem měla pocit, jako by mezi mnou a druhou stranou byla silná stěna, která by mi bránila mít ze sledování ten správný zážitek.
  • podle skutečné události
  • zajímavý příběh
  • herecké výkony
  • pomalé tempo
  • nedokázalo mě to vtáhnout
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Na tento seriál jsem narazil náhodou. Stačilo mi zjištění, že tam bude hrát mnou velmi oblíbená Ruth Wilson (nejedná se o náhodnou shodu příjmení, seriál je podle skutečných událostí a Ruth zde hraje svoji babičku), kterou jsem prvně poznal v seriálu Luther, kde byla dokonalá, a proto jsem měl jasno, že tohle musím vidět.

Hlavní postavě zemře manžel, té pak do domu přijde žena, která tvrdí, že je jeho manželka. Ona pak začne hledat vysvětlení a zda před ní neměl ještě nějaká další tajemství. V seriálu se mi dost líbily flashbacky, které ukazují její minulost a vztah s manželem.

Taky je pěkné, že jde o minisérii a celkem budou jen 3 díly, takže nepůjde o záhadu, která by byla natahovaná na několik sérii, jak je zvykem u některých seriálů. Ruth Wilson je výborná, celý pilot si ukradla pro sebe, umí skvěle vyjádřit svoje emoce, že je ji divák věří. Už se těším na další díly.
  • Ruth Wilson
  • flashbacky
  • tajemno
  • pár slabších okamžiků
80 %
Mé hodnocení
A.R.G.U.S.

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Nira

Nira

Napadlo mě to samé :-) Plánuji mrknout, jen napřed pořeším resty ve watchlistu...
před 5 roky
OnlyK

OnlyK

Premýšlala som čím by som si mohla spríjemniť toto nedelné popoludnie a naraziť na tento seriál bolo ako...
před 5 roky
Destinytte

Destinytte

Resty řeším už dva týdny. Ještě mi zbývá aspoň deset seriálů. :D Do konce roku nesmím začít nic novýho.
před 5 roky
Další články k tématu