5. 10. 2018

Novinka pod lupou: Into the Dark (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Into the Dark
Žánr Horor, Antologie
Stanice Hulu
Premiéra 5. 10. 2018
Vysílání první pátek v měsíci

Délka pilotu: 82 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hororová antologie každý první pátek v měsíci nabídne novou epizodu, která se inspiruje svátkem slavícím se právě v měsíci, kdy je premiéra epizody. Seriál pochází z nezávislého televizního studia Jasona Bluma, který na příbězích zanechává svůj osobitý žánrově-thrillerový styl.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jako první bych chtěla říct, že mě hodně zaujal celý koncept seriálu. Pro diáváky to asi bude za trest, když budou muset čekat na další díl celý měsíc, ale pokud se rozhodnete rok počkat a potom to sjet maratonem jako já, myslím, že to bude pecka. Moc se těším na všechny epizody, které jsou inspirované vždy jedním svátkem v tom daném měsíci. Jako nápad je to prostě geniální.

Hororového žánru je v seriálech krutý nedostatek, takže každý nový přírůstek vítám s otevřenou náručí. Jistě, ze začátku mě trošku znepokojilo, že má stopáž skoro hodinu a půl, takže vlastně půjde o takové filmy než epizody. Ale nakonec příběh dokázal tak vtáhnout do sebe, že jsem si sledování užívala od zaáčtku do konce a ani mi nepřišlo, že u toho sedím tak dlouho.

Příběh je jednoduchý, a přesto něčím zajímavý. A závěr, wow, tak tohle jsem nečekala. Herci potěšili, hlavní (anti)hrdina byl super sympaťák. Musím přiznat, že jsem mu fandila, i když jsem asi logicky měla doufat, že se ostatním podaří dodat oběti spravedlnost a přežít, ale jelikož mě tak zaujal právě vrah, tak nešlo jinak, než mu držet palce.

Hned od začátku mi bylo jasné, že nás tvůrci budou mučit s odhalením oběti, a nemýlila jsem se. Tohle je ten pravý horor a fyzické mučení diváků, protože vás pořád bejtí a bejtí a bejtí tím, jak je mrtvola slavná, kolik má milionů followerů, a stejně se nikdy nedozvíte, o koho šlo. Ale na druhou stranu je pravda, že o tom ten příběh vůbec není, takže nebylo ani trošku nutné tento detail prozrazovat. Ale úplně slyším ten ďábelský smích tvůrců, kteří vidí, jak si diváci zoufalstvím rvou vlasy.

Jsem spokojená. Horory mám ráda a i když tady nebylo dost lekaček, ale spíš byl příběh laděn do thrilleru, pořád ta temná atmosféra fungovala parádně. Těším se na další epizody, jen si na ně ale skutečně počkám celý rok.
  • koncept vypouštění epizod
  • super atmosféra
  • sympatický antihrdina
  • překvapivý závěr
  • koncept vypouštění epizod pravidelným divákům bude brát nervy
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak k tomuto pilotu jsem přišla jako slepý k houslím, ale rozhodně nelituji. Původně jsem si řekla, že Lupu napíšu jen proto, aby v tom ragelly zas nebyla sama a upřímně řečeno, když jsem viděla hlavní trailer, vůbec jsem se na sledování netěšila. Říkala jsem si, jestli už tenhle seriál nebude za hranicí úchylností, které jsem ještě schopná snést.

O to větší je teď mé překvapení a nadšení! Přestože má pilotní epizoda téměř hodinu a půl, v podstatě nemáte šanci se nudit. Jde o skvělou směs morbidností, absurdity a humoru. Od první minuty jste vtaženi do děje, nevěříte vlastním očím a jen čekáte, co si ještě tvůrci dovolí.

Tom Bateman je ve své roli nájemného zabijáka naprosto famózní a všichni ostatní herci mu výborně sekundují. Jediné, co by se snad dalo vytknout, je občasné upadnutí tempa (asi 2× za epizodu) a celkem předvídatelný konec, který je ovšem zároveň velmi uspokojivý. Spíš než seriálovou epizodu to celé připomíná zdařilý krátký film, ze kterého, jak jsem pochopila, příběh původně pochází.

Otázkou je, zda si dokáže seriál udržet tuto laťku i v dalších epizodách, které budou sledovat zase jiné příběhy. Každopádně mu ale dám šanci, protože tento pilot byl opravdu asi největším pozitivním překvapením od dob německého Darku.

A snad jen poslední upozornění – je to výborné, ale také opravdu morbidní, takže nic pro slabší povahy. ;)
  • Tom Bateman
  • obsazení
  • příběh a tempo
  • akce a vtip
  • děj párkrát přešlapuje na místě
  • závěr je předvídatelný
90 %
Mé hodnocení
Tempy

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
ragelly

ragelly

Ty jo, koukám na profil toho zabijáka a herec je jen o 8 měsíců starší než já :D Přitom vypadá, že mu...
před 5 roky
Tempy

Tempy

To mně zas v některých chvílích připomínal Jamieho Dornana... a i přesto se mi jeho výkon fakt...
před 5 roky
Caroline115

Caroline115

Toma Batemana jsem si už oblíbila ve Vanity Fair a tady je taky moc dobrý :-) A souhlasím s Ragelly,...
před 5 roky
Další články k tématu