1. 4. 2019

Novinka pod lupou: The Murders (CityTV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Murders
Žánr Drama, Krimi
Stanice CityTV
Premiéra 25. 3. 2019
Vysílání pondělí, 21:00

Délka pilotu: 45 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Kate Jameson začíná svůj první den u jednotky vražd. Její otec byl uznávaný vancouverský policista, který byl zabit ve výkonu služby. Hrdinka má v sobě silně zakořeněný smysl pro spravedlnost. Jejím jediným přáním je to, aby byla dobrou policistikou. Hned první den se pro ni ale věci nevyvíjí tak, jak by si představovala, když poruší to nejzákladnější pravidlo a nechá svou zbraň bez dozoru.

Kate pronásleduje její závažná chyba. Snaží se ji vynahradit ještě větším zapálením a hodlá vyřešit všechny své případy, a to včetně toho o záhadném vrahovi, který je touto ženou posedlý.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nová kanadská kriminálka opět nezklamala. Trošku jsem se bála, když jsem v hlavní roli uviděla Jessicu Lucas, ale v pilotu dokázala, že už je dospělejší a umí si vybírat role, ve kterých se nemusí tvářit jen jako naprostá nána. Jasně, zdejší hrdinku by občas taky potřebovalo proplesknout, aby se vzpamatovala, ale celkově mi tato postava přišla fajn.

I samotný případ se mi hodně líbil. Nesouhlasím s tím, jak byl vymyšlen (utajení chyby – já bych hned kápla božskou, protože ty lži pak by mi za to nestály). Ale zpracování se mi líbilo. Hned od první chvíle jsem tušila, co se stane, ale i tak jsem měla oči přilepené k obrazovce.

Z pilotu úplně nedokážu poznat, jestli půjde o serializovaný seriál, nebo zde budou epizodní případy. Dost možná to bude mix obojího. Na konci pilotu byly ukázky příští epizody a kromě nového případu jsme viděli i flashbacky k tomu, co se stalo v prvním díle. Takže možná se čas od času příběh k tomuto vrátí, což by se mi líbilo. Na druhou stranu moc nevím, co by se tam mohlo řešit, když byl pachatel dopaden.

Celkově epizoda utekla jako voda. Postavy jsou sympatické, příběh měl taky zajímavý nápad. Ještě nikdy jsem neviděla vraždy podle písniček, palec nahoru! Kanada kriminálky dělá solidně, takže pokud tento žánr můžete, určitě The Murders vyzkoušejte. Jo a nebyla bych to já, kdybych se nezeptala do pléna, jestli se tam náhodou nerýsuje romantický vztah mezi kolegy. Znáte tu věčnou lovestory – chlap ženskou nesnáší, ale nakonec si uvědomí, že bez ní nemůže žít. Zatím tam nic naznačeno nebylo, ale můj mozek tím směrem automaticky hned směřuje, jsem prostě věčný puberťák.
  • postavy
  • zajímavý případ
  • rychle to utíká
  • občas nelogické chování postav
  • nemá nic navíc oproti ostatním kriminálkám
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Nira

Nira

Kriminálky můžu a tohle zkusím, díky za lupu :-)
před 5 roky
andrea168

andrea168

Taky to zkusim! Diky za lupu, uz jsem diky ni nasla par serial. Jo a neboj Ragelly, nejsi sama, ja taky...
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno, celkem běžná kriminálka, která neurazí, ani extra nenadchne. Ale má sympatické obsazení, což...
před 2 roky
Další články k tématu