10. 2. 2019

Novinka pod lupou: Black Monday (Showtime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Black Monday
Žánr Komedie, Drama, Retro
Stanice Showtime
Premiéra 20. 1. 2019
Vysílání neděle, 22:00

Délka pilotu: 34 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh diváky zavede do 19. října 1987. Tento den se do dějin zapsal jako Černé pondělí, ten nejhorší pád akcií v historii Wall Street. Jde o příběh toho, jak outsideři převzali tento prestižní klubík uhlazených hochů z Wall Street a zničili světově největší finanční systém, limuzínu Lamborghini, narozeninovou oslavu Dona Henleyho a skleněný strop.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jedno z prozatím největších překvapení letošního roku. Seriál mě od pohledu vůbec nezaujal. Ale nakonec jsem s překvapením zjistila, že jsem se u pilotu královsky bavila!

Je to takový seriálový Vlk z Wall Street, jen trošku propletenější. Upřímně, několik věcí mi tady nesedí, ale vlastně mi to ani nevadí. Ale nedá mi to, abych se vás nezeptala, jak to vidíte vy.

NÁSLEDUJE SPOILEROVÝ ODSTAVEC!

Pilot ukázal první setkání mladého hrdiny a zaběhnutého akciového veterána. Na konci jsme zjistili, že jejich malá nehoda byla důmyslně proplánovanou akcí – nechyběl sestřih toho, jak si veterán sháněl info o rodině vlastnící společnost, u které chce akcie. Ale nechápu to načasování. On přece do hrdiny vrazil ještě předtím, než ty akcie koupil. Jak to mohl tak naplánovat a proč, když netušil, že nebude mít v té firmě nadpoloviční podíl? To se dozvěděl až pak, když už se hrdina zaučoval u něj v kanceláři. Celé to načasování prostě nedává smysl.

KONEC SPOILERŮ

Seriál se řadí do retro žánru, kombinuje drama i prvky komedie, takže odlehčení přichází v malých dávkách přesně tehdy, když ho potřebujete, abyste se u sledování cítili neustále dobře, bez zátěže, pobaveni. Nechybí ale dost vážnosti k tomu, abychom Black Monday brali jako skutečného seriálového hráče.

K tomu se přidává zajímavé herecké obsazení v čele se vždy výborným Donem Cheadlem a tím týpkem z The New Normal, který je tady taky lehce trouba, ale takový roztomilý a hlavně snesitelný. Líbí se mi nastavené rychlé tempo seriálu, které zprostředkovává nejen bohatá nadílka akce, ale i rychlé dialogy. Opravdu musíte dávat pozor, protože tady jsou ty monology dlouhé a rychlé skoro jako v Gilmorkách. A hlavně jsou chytré a zábavné.

Takže pokud vás zaujal Vlk z Wall Street a rádi byste zkusili i trošku odlišnou seriálovou verzi, určitě nebudete odcházet zklamaní.
  • herecké obsazení
  • vysoká míra zábavnosti
  • rychlé tempo a rychlá mluva
  • nelogičnosti v načasování jednotlivých událostí
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Freeman001

Freeman001

Pilot skvělý...jinak k tomu nadpolovičnímu podílu. On to samozřejmě věděl, že 51 procent nemá šanci od...
před 5 roky
ragelly

ragelly

No ale proč se pak tvářil tak šokovaně a zaraženě, když mu to řekli?
před 5 roky
Freeman001

Freeman001

Hra? On přece nemůže dát najevo, že ví, musí zachovat ksicht toho, kdo je napálený. Prostě blafuje. A...
před 5 roky
Další články k tématu