20. 6. 2019

Novinka pod lupou: Los Espookys (HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Los Espookys
Žánr Komedie, Horor
Stanice HBO
Premiéra 14. 6. 2019
Vysílání pátek, 23:00

Délka pilotu: 25 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Partička přátel promění svou lásku k hororům v kuriózní podnikání. Všem, kteří to budou potřebovat, jsou připraveni nahánět hrůzu milovník všeho hrůzostrašného Renaldo, jeho tajemný nejlepší kamarád a dědic čokoládového impéria Andres, zubní asistentka Ursula a její sestra (a testovací panák) Tati. Za vzor si tým Los Espookys může vzít třeba Renaldova strýčka Tica, který si zase udělal byznys ze své lásky k parkování…

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tu španělštinu jsem teda nečekala! Když jsou u země původu napsány USA, trochu naivně jsem čekala angličtinu… :D

Ale nic. No, tohle bylo zvláštní. Ono obecně komedie od HBO asi nepadnou do noty každému (upřímně si z hlavy nedokážu vybavit žádnou, která by se mi nějak extra líbila), ale tady mám pocit, že se těch netradičních prvků přimíchalo ještě trochu víc, mnohé prozradí i trailer.

Co se týče toho traileru, tak jsem ho výjimečně viděla už před sledováním samotného pilotu, když jsem tvořila trailer, a musím říct, že jsem se po jeho zhlédnutí celé epizody tak trochu bála. Jelikož jsem před chvilkou psala do článku obsah, tak bych možná dala dohromady i jména, ale jen možná, takže doufám, že se vyznáte v přezdívkách. Každopádně. Z traileru mi přišlo, že mě bude neskutečně štvát ta postava modrovlasého dědice. Nevím, z traileru jsem získala ten dojem, že to bude přesně ta postava „typického“, „stereotypního“ gaye (či bisexuála či čehokoliv jiného z podobného spektra, nevyznám se v tom, pardon), protože vím, že přesně tyhle postavy seriáloví tvůrci už dlouhá léta z nějakého důvodu milují. Nechápu proč. A tyhle postavy se podle mě nemůžou líbit ani lidem, co do komunity LGBTQI+ (nebo jak to je, fakt netuším, sorráč) patří.

Ovšem z pilotu jsem neskutečně příjemně překvapená a myslím, že dědic je z celého pilotu mou nejoblíbenější postavou. Ten chlap je takový… zvláštní, ale úplně v jiném smyslu, než bych čekala. Občas takový lehce „působivý“ až lehce děsivý, co se týče takových detailů, jako třeba pohybů v některých situacích, skoro mi přišlo, jako by byl z jiného světa, a ta story o dětství… parádně vymyšlené a ještě lépe povyprávěné. Nevím, jestli to nevyzní jinak, než chci, když řeknu, že ta postava je charismatická, ale ta jeho osobnost je fakt zajímavá, skoro až fascinující. A ten segment s jeho přítelem byl podle mě jedna z nejzábavnějších scén, ta jejich slovní přestřelka o ošklivých věcech mě hodně bavila.

Co se týče postav, ještě se mi hodně líbil strýček/parkovací maniak, taktéž osobnostně docela působivá postava, příběh o dětství a dalším životě byl taky parádní (další z nejzábavnějších scén) – i když je mi docela líto, že jsme neviděli to, jak dokáže parkovat se dvěma auty naráz :/.

Ostatní postavy byly taky hodně dobré, v tomhle ohledu je seriál v pořádku. Každopádně je mi trochu líto, že ta zábavnost tam nebyla celou dobu, na to, jak některé momenty a celé scény dokázaly zaválet, mi přišlo, že jsem se naopak občas i trochu nudila.

Téma hodně zajímavé, postavy dobré až parádní, některé scény opravdu zábavné, ale chtělo by to přidat.
  • postavy, hlavně dědic a strýček
  • netradiční téma
  • dalo by se z toho vyždímat komediálně víc
  • divnost není vše
60 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
sandokan555

sandokan555

Kludne by som prihodil 10 % uz len za tu scenku s ventilatorom, alebo ci je to mydlo dobre. Ako nebol...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Tohle bylo hodně šílené. Mám ráda šílenosti, ale tohle šlo už za moje chápání. Možná to bylo tím, že to bylo...
před 4 roky
Další články k tématu