14. 9. 2018

Novinka pod lupou: The First (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The First
Žánr Drama
Stanice Hulu
Premiéra 14. 9. 2018
Vysílání každý pátek

Délka pilotu: 43 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Drama odehrávající se v blízké budoucnosti sleduje první lidskou misi na Mars. Sledujeme výzvy, které vyvstávají spolu s prvními kroky ke kolonizaci nové planety. Příběh se točí nejen okolo astronautů, ale také jejich rodin a celého týmu, který za misí stojí.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Hodně silný pilot. Nejen kvalitou, ale především emocemi. Sledovala jsem bez mrknutí oka, pak jsem vstala, že začnu pomalu psát článek, a najednou jsem zjistila, že celá epizoda už je u konce. Uteklo to opravdu nezvykle rychle, byla jsem do příběhu tak zažraná, že mi to opravdu přišlo jako 15 minut, ne tři čtvrtě hodiny.

Emoce si tu s vámi opravdu budou pohrávat. Příběh je tak dobře natočený, že si připadáte jako členové rodiny posádky, protože s nimi sdílíte nadšení, napětí, radost, zděšení i smutek. Všechny emoce, které si dokážete představit, se ve vás za tu jednu jedinou epizodu vystřídají.

Po pilotu zatím nedokážu přesně odhadnout, o čem celý seriál, resp. první série bude. Čekala jsem, že to bude mít podobný vývoj, ale myslela jsem si, že hned v prvním díle bude nějaký časový skok dopředu, aby divák měl trošku víc jasno o tom, jak to bude dál. Ale nevadí, ráda se nechám překvapit, pokud všechny epizody budou ubíhat takto rychle, celá řada bude pryč tak rychle, že se ani nenadějeme.

Co se týče hereckého obsazení, Penn je geniální, ale na to jsme u něj zvyklí ze všech jeho dosavadních rolí, takže jsem ani nic jiného nečekala. Trošku jsem měla obavy, když se na obrazovce objevila McElhone, protože tu herečku opravdu nemám moc ráda už z Californication. Ale tady příjemně překvapila, dokázala si udržet mou pozornost a bylo mi jí vlastně i trošku líto. Ostatní se prozatím neměli moc šanci projevit, ale věřím, že jejich čas přijde, je tu několik hodně zajímavých charakterů a jsem zvědavá, jak se jejich dějové linky budou rozvíjet.

Celkově si myslím, že je The First mimořádně povedeným dramatem, které vás chytne a nepustí. Připravte se, že vámi budou zmítat vlny emocí, ale podle mého názoru to je to nejlepší, co jakýkoliv seriál může dokázat. Nechybí mu poutavý příběh, výborné herecké obsazení a chytré zasazení do blízké budoucnosti, které s sebou přináší šikovné vychytávky. Těším se na maraton.
  • příběh
  • vlna emocí
  • herecké obsazení
  • rychlý spád
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
kjama

kjama

Tak tohle je geniální... Díky za článek, dík za doporučení
před 5 roky
Chrosticek

Chrosticek

Ragelly dala 90%, takze som sa na toto tesil... ale videli sme rovnaky serial? Strasne nudne, zdlhave a keby...
před 5 roky
ragelly

ragelly

První díl super, poslední díl super. Prostředek tam vůbec být nemusel. Místo toho, aby se naplno soustředili...
před 3 roky
Další články k tématu