30. 3. 2019

Novinka pod lupou: Za oponou (iDnes Kino)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Za oponou
Žánr Komedie
Stanice iDnes Kino
Premiéra 17. 3. 2019
Vysílání čtvrtek, 22:00

Délka pilotu: 15 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

V komediálním seriálu Za oponou nastupuje do zapadlého divadla Blancharde nový ředitel. Hned po nástupu zjišťuje tristní stav divadla i ansáblu a hodlá tomu udělat přítrž! Očekává aktivní účast ode všech – k nelibosti všech.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tento pilot už jsem viděla před několika měsíci, kdy byl dostupný v rámci průzkumu Streamu ohledně toho, co se má dostat do „vysílání“. Tehdy šlo ale o tajný projekt, takže jsme článek nevydávali. Samozřejmě jsem si z epizody nic nepamatovala, takže jsem se s chutí pustila do opáčka. Tento seriál, tedy minimálně jeho pilot, je ale natolik drsný, že mi hned naskočil zpátky, jak začal běžet.

Bavila jsem se od začátku do konce. Hlavní hrdina je sympaťák. Konečně to jednou můžu říct na plné pecky, je tu hlavní hrdina, který má super hlášky, super osobnost a nebojí se ostatní drsně setřít. Hrozně moc se mi to líbilo, vlastně to považuju za nejlepší část celého pilotu, když nafrněného režiséra nejprve seřval před ostatními, a pak ho totálně dorazil v kanceláři.

Ono k celkovému zážitku přispělo také herectví všech zúčastněných. Upřímně? Kam se hrabe nějaké Dejvické divadlo. Když už máme sledovat seriál z divadelního prostředí, tak ať je alespoň zábavný a správně šílený! Za mě Opona vyhrává na plné čáře. Nezbývá mi, než doufat, že si ředitel udrží tu energii, se kterou se do úřadování pustí, a bude zdrojem nespočtu dalších scén, u kterých se budu tlemit smíchy, když setře nafrněnou herečku a další členy tohoto tragického divadelního týmu a ukáže jim, že jsou to taky jen lidi.
  • hlavní hrdina
  • vtipné, zábavné a chytře vymyšlené
  • spousta postav je na pěst (ale ředitel je stírá, takže se to vykompenzuje)
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Už jste někdy zažili u seriálu déjà vu? Ne? No, tak já jo, zrovna u tohoto. To si pustíte pilot, který jste ještě neviděli, a najednou máte pocit, že podruhé sledujete Zkázu Dejvického divadla. Stejní herci (aspoň někteří), dokonce i podobný problém, jen u toho počinu se musím přiklonit k názoru, že to snad má nějakou budoucnost, že to bude někdo sledovat.

Úvod byl příšerný a domnívám se, že naprosto nemístný a zbytečný, lidi chtějí sledovat seriál a ne něco před, co by mělo uvést celý příběh, ale budiž, tvůrci tam nějak nového ředitele potřebovali dostat. A právě v tomto bodě se dostávám k důvodu, proč si myslím, že seriál má šanci na rozdíl od druhého zmíněného. Samozřejmě, celý seriál je nový, ale když to vezmu příběhově, tak je zde prvek nového rázně osobitého vedení, což dává pro celou sérii množství rozmanitých možností, jelikož vstupujeme v podstatě do rozjetého vlaku, ale nejsme sami.

Celkově jsou postavy spíš nepříjemné, stejně jako celé divadlo, takže názor nově nastoupeného ředitele sdílím od začátku do konce. Ze strany herců (myšleno ztvárněných postav) tu není jediná vtipnost, o výkonech se taky mluvit nedá, protože hrát, že jsi debil, to dnes zvládá tolik lidí.

Každopádně minimálně díky naději pro další díly a kratší stopáží, která v tomto případě možná byla na škodu, jsem u tohoto počinu trochu optimističtější než u druhého „divadelního“ projektu.
  • nový ředitel
  • maskér
  • ve srovnání je to to zajímavější
  • prostředí
  • obsazení
  • délka
50 %
Mé hodnocení
jesmot

Jakoby měl člověk deja-vú. Stejní herci, stejné téma. By mě zajímalo, jestli se na tom iDnes s čétéčkem domluvil, nebo jestli to jedna produkce prodala dvakrát. Každopádně tu máme další příběh z divadla. Oproti Zkáze ale tohle není tolik alternativní a absurdní. Celý pilot si pro sebe ukradl nový ředitel v podání Hynka Čermáka a aranžmá ve stylu nové koště dobře mete. Ostatní jen tak přicmrdávají a nejspíš se projeví až v dalších epizodách.Hlášky samotného ředitele jsou většinu času dobré, ale místy je vidět, že mu úplně nepasují do úst a působí to trochu prkenně. Líbí se mi, jak se tvůrci vypořádali hnedle z kraje s přebytečným počtem komparzistů a zůstalo jen tvrdé jádro.

  • Hynek Čermák
  • zúžení obsazení
  • dva seriály o divadle je pro ČR skoro až příliš
  • neprojevily se další postavy
60 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Nira

Nira

Přidávám se s pocitem Déjà vu, podobné téma, obdobná sestava... Ale Zkáza se mi líbí, takže pokud je...
před 5 roky
šotek10

šotek10

Tohle je prostě o level výš jak Zkáza. Neskutečně jsem se nasmála a jsem ráda, že se v podobném...
před 5 roky
Další články k tématu