30. 5. 2019

Novinka pod lupou: The Hot Zone (NatGeo)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Hot Zone
Žánr Drama, Minisérie, Retro
Stanice National Geographic
Premiéra 27. 5. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Americká vojenská vědkyně Dr. Nancy Jaax pracuje spolu s tajným specializovaným týmem. Společně ohrožují své životy, aby zachránili lidstvo před smrtelným rozšířením nebezpečného viru Ebola, který se na konci 80. let objevuje na americké půdě.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Když jsem se na seriál včera o půlnoci dívala, naprosto si mě pohltil. Až tak, že jsem se odvážila ho přirovnat k Černobylu, o kterém je v posledních dnech plný internet. Opravdu musím říct, že tato nová minisérie mě vzala snad ještě víc. Tuším, že sice nejde o příběh podle skutečné události (nebo ano? postavy skutečné jsou), ale to, jak pilot dokázal navodit atmosféru, mě naprosto dostalo.

Sedla jsem si k tomu s notebookem na klíně a plánovala pracovat. No, asi vás nepřekvapí, že jsem nenapsala ani řádek, protože hned od první pohádkově klidné přírodní scény jsem měla oči přikované k obrazovce. Tempo zde nabralo rychle velké obrátky a seriálu nedošel dech až do konce dílu.

Ze začátku jsem se trošku bála, jak na mě bude působit retro zasazení, ale obavy byly zbytečné. Tohle téma je natolik pohlcující, že úplně zapomenete přemýšlet nad tím, v jaké době se odehrává. Když hrdinka pomalu otevírala sejf se všemi nalezenými viry, které by mohly vyhladit celé lidstvo, ani jsem nedýchala. A když pak běžela z místnosti ven, sama jsem se cítila, jako bych byla já oblečená v tom ochranném obleku, nemohla jsem dýchat a šel na mě panický záchvat. Miluju, když ve mě seriály dokážou vyvolat tak silné emoce!

Herecky nemám, co bych vytkla. Julianna patří k seriálové špičce, což dokazovala už u Manželky. Tato role je zase trošku jiná, ale opět tu máme jednu silnou emancipovanou ženu, která se nebojí pracovat v prostředí, kam by ji jen málokdo od pohledu zařadil. Kdo mě ale překvapil, to byl Eric ze Zlatých sedmdesátých. Nečekala jsem, že zvládne vážnou roli tak dobře. Celkově všichni odvádí špičkovou práci a pozvedají už tak výborný seriál ještě výš.

Ani nevím jak, ale najednou byl konec. Takhle rychle mi seriál už dlouho neutekl. I když bylo půl jedné ráno, hned bych si pustila další díl, kdybych mohla. Nebo celou minisérii. Tato novinka jde do mého Must-see seznamu hned teď.
  • neskutečně intenzivní atmosféra
  • dokáže v divákovi vyvolat emoce
  • herecké výkony
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
suelin

suelin

mmm, to nevypadá špatně :)
před 4 roky
madPav3l

madPav3l

Titulky asi budou viz https://www.titulky.com/?Stat=5&item=17448
před 4 roky
Destinytte

Destinytte

Zní to dobře a Julianna je příjemný bonus. :)
před 4 roky
Další články k tématu