13. 10. 2018

Novinka pod lupou: Titans (DC Universe)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Titans
Žánr Superhrdinský
Stanice DC Universe
Premiéra 12. 10. 2018
Vysílání pátek

Délka pilotu: 50 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál sleduje mladé hrdiny z DC univerza. Dick Grayson a Rachel Roth, speciální mladá dívka posedlá tajemnou temnotou, se zapletou do konspirace, která by mohla způsobit peklo na zemi. Na cestě se k nim přidá ohnivá Starfire a roztomilý Beast Boy. Společně se stanou jednou velkou rodinou a týmem hrdinů.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Bravo, DC! Nejsem si úplně jistá, jestli jsem tým Marvel nebo tým DC. Asi je mi to jedno, hlavně když sledovaný obsah baví. A musím říct, že Titáni mě bavili hodně.

Strašně mě potěšilo, že se toho streamovací služba DC Universe nebojí, ale jde do akce z plna hrdla. Seriál je možná o mladých lidech, ale rozhodně není pro děti. Nechybí zde docela solidní brutalita, u které se křivil obličej dokonce i mně, a to jsem ze seriálů zvyklá na ledacos. Myslím, že to bylo určitě správné rozhodnutí, protože tento seriál je propleten úžasnou temnou atmosférou, které právě drsně vyobrazené násilí dodává na intenzitě.

Předchozí verze (pokud nějaké byly) neznám, komiksy taky ne, Robina jen zběžně, postavy jsou mi tedy vesměs taky neznámé. Ale z toho, co pilot ukázal, jsem zaháknutá a neskutečně se těším na další epizody. Především Rachel mě hodně zaujala. I když se mi nelíbí její vlasy, jako postava je neskutečně zajímavá a skvěle zahraná. A to její temné já, kdykoliv se ukázalo, měla jsem husí kůži. Myslím, že Rachel je rozhodně nejlépe zpracovaná, ale možná je to tím, že ostatní postavy nedostaly prozatím tolik prostoru. Poslední člen budoucího týmu se objevil jen v závěrečné scéně, takže o něm zatím nemáme žádný obrázek.

Každopádně zbylí tři hrdinové se dočkali svých Scén s velkým S, které podle mě všechny patří k vrcholům pilotu. Robinova mlátička v noční uličce byla první velkou ukázkou toho, jakým způsobem bude seriál zpracován, a když vzal hlavu chlápka a dřel s ní o stěnu baráku tak, že za ním zůstávala krvavá stopa, věděla jsem, že tohle bude bomba. A když pak přišlo zkrášlování obličeje o střepy z automobilového okna… wow. Raven se dočkala své scény, kdy popustila své divoké já a za tolik krve by se ani Happy! stydět nemusel. No a zpomalená scéna Starfire, kdy zažehne tři chlápky, byla prostě dokonalá.

Já jsem nadšená. Nepovažuju se za nějakého extra nadšeného fanouška superhrdinů, ale ráda je sleduju a tento seriál má potenciál zařadit se mezi mé nejoblíbenější.
  • postavy a jejich představitelé
  • násilí, brutalita, akce
  • výborné tempo
  • zatím nám nebyli ani všichni pořádně představeni
90 %
Mé hodnocení
ragelly

DC Universe se v říjnu rozrostlo opět o další seriál, který lákal už jen prostorem pro postavu Robina. Myslím,že můžu upřímně říct, že Titans nezklamali. O proti jiným superhrdinským počinům je tady mnohem větší důraz na brutalitu a násilí, což je pravděpodobně také právě kvůli Robinovi, který není mírněn Batmanem a může tak brát spravedlnost do vlastních rukou. Takže akce je tu bohatě.

Silnou stránkou seriálu určitě budou také efekty, v pilotu jich bylo dost a povedených, Racheliny proměny, tříštění skleněného stolu a především letící kulka a celá následující scéna. Co se týče obsazení, postavy i herecké výkony byly fajn, Teagan Croft skutečně zaujala a společně s Brentonem Thwaitesem by mohli vytvořit skvělou dvojici pro celý příběh.

Pilot o příběhu zase až tak moc neprozradil, ale nějaký obrázek si lze udělat. Těžko se odhaduje, komu o co jde a kdo vlastně konkrétně zastupuje temnou stranu, tedy mimo mrtvých v pilotu. Troufnu si říct, že seriál přinese množství nečekaných zvratů a odhalení. Myslím, že by se tak mohlo jednat o jeden ze silných počinů letošní sezóny.
  • efekty
  • násilí (místy až moc)
  • hlavní dvojice postav
  • tajemný a napínavý příběh
  • většina představených záporáků je po pilotu mrtvých
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Tulrika

Tulrika

Neznám předlohu, takže jsem nevěděla, co čekat. Seriál bych přehlédla nebýt Novinek pod lupou. Fakt se mi to...
před 5 roky
Moire

Moire

Tak toto mě úplně minulo, čirou náhodou sou to koukla. Po přečtení článků a příspěvků. Musím říct, že se mi...
před 5 roky
hrbac.josef

hrbac.josef

Je to koukatelné. Bohužel hlavní postavy se chovají dost naivně a místy až trapně. Divím se že hrdinové...
před 4 roky
Další články k tématu