25. 2. 2019

Novinka pod lupou: Weird City (Youtube)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Weird City
Žánr Antologie, Komedie, Sci-Fi
Stanice Youtube
Premiéra 13. 2. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 28 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Pohled na život a lidi žijící ve futuristickém městečku s názvem Weird.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Docela mi to připomnělo jednu novinku z loňska, jen kdybych si vzpomněla, jak se jmenovala… Nevím, každopádně tato antologie může být hodně zajímavým počinem. Jordan Peele je poslední dobou hodně zaměstnaný člověk a vypadá to, že na co sáhne, to se mu promění ve zlato. Jsem zvědavá, jak si poradí s The Twilight Zone.

Weird City je antologie, což poznáte i bez popisu, protože celá epizoda je jeden takový maličký uzavřený příběh. Ze začátku mi přišel tak trošku přitažený za vlasy, ale nakonec jsem se tomu tak nějak poddala a sledování si užila. Asi tady budou tvůrci sázet na lehké šokování a spojování zdánlivě nespojitelného, pokud se tak dá z prvního dílu soudit. Ale obecně epizodní antologie je hodně těžké hodnotit, protože každý díl může vypadat úplně jinak.

Seriál láká na známá jména, hned v pilotu vidíme slavné tváře, a o to je sledování příjemnější. Ale potěší hlavně to, jak rychle díl utíká. Tím, že se celý minipříběh musí vměstnat do tak krátké stopáže, tady není čas ztrácet čas. To znamená, že pilot byl nabitý událostmi i zvraty a já jsem neměla sebemenší šanci se začít nudit. Samotný příběh asi nesedne každému, homofobové budou asi protáčet panenky. Ale to je asi u každého seriálu stejné; když vás nezaujme samotný příběh, nic jiného už to asi nezachrání.

Celkově pilot dokázal nalákat na další sledování. Jsem zvědavá, jaké příběhy se objeví v dalších epizodách. Zasazení do budoucnosti to dělá ještě trošku těžší, protože diváci budou mít jisté nároky na efekty a podobné vychytávky.
  • antologie s uzavřeným epizodním příběhem
  • minimum prázdných míst
  • známé tváře
  • chytrý název seriálu
  • příběh i chování některých postav je skutečně lehce „weird“
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
IP Freely

IP Freely

Máš recht, třeba si tu druhou přece jen pustím. Ta první byla skutečně blbá.
před 5 roky
Seraphine313

Seraphine313

Já jenom předal sirky s benzínem, zapálit to musí už někdo jiný :D
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Souhlas s tím, že první díl byl nejlepší. Těšila jsem se na další zvláštní seriál typu Black...
před 3 roky
Další články k tématu