23. 6. 2019

Novinka pod lupou: Jett (Cinemax)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Jett
Žánr Drama, Akční
Stanice Cinemax
Premiéra 14. 6. 2019
Vysílání pátek, 22:00

Délka pilotu: 63 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Daisy ‚Jett‘ Kowalski, jedna z nejlepších zlodějek na světě, byla nedávno propuštěna z vězení a teď chce jediné, už se tam nevrátit. Potenciální zákazníci, kteří touží využít jejích schopností, ovšem naléhají tak dlouho, až Jett podlehne – a pak už není cesty zpět a Jett se musí vrátit k tomu, co umí nejlépe.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Možná ze mě mluví to, že se do pilotu Jett pouštím rovnou po maratonu Good Omens, ale upřímně jsem zklamaná.Problémem je pro mě už i jen hlavní hrdinka. Víte, tady se očividně počítá s tím, že Jett utáhne celý seriál, ale ta postava na to prostě nemá. Na to, aby tohle šlo, postava potřebuje něčím vybočovat, potřebuje být výrazná, potřebuje charisma. A to tu chybí. Upřímně asi dvakrát jsem si musela pauznout scénu, abych se pokusila vykoumat, jestli postava na obrazovce je vážně hlavní hrdinka.

Postupem času sice naštěstí věci začnou dávat smysl více, dokonce se najde i několik dobrých až hodně dobrých scén. Líbila se mi například ta, kde Jett a její parťák v hotelovém pokoji vymýšleli plán a detailně řešili, co a jak, u scény s jejím parťákem se mi beze srandy zatajil dech. Tohle mě opravdu překvapilo.

Právě proto mi přijde škoda, že se tvůrci na podobné věci a scény nezaměřili víc na tu akci. Protože místo toho napětí je v seriálu x naprosto zbytečných sexuálních scén, které v seriálu nemají žádné jiné opodstatnění než to, že je to seriál Cinemaxu, a tam zřejmě mají alespoň někteří tvůrci pocit, že když co pět minut nebudou postavy na obrazovce mít sex, bude z toho někdo mít nervový tik. Jako jistě, klidně ať si tam jsou, ale ať mají smysl (čímž myslím i třeba dotváření atmosféry seriálu) a nepůsobí jako „nechce se mi nic vymýšlet, ale tohle diváky jistě zaměstná, tedy pokud jsou velmi nenároční a dvě vteřiny a pak několik detailních pohledů na nahá těla pro ně znamená ultimátní štěstí“.

Ve výsledku je to prostě brutální průměr. Kromě těch pár zajímavých scén, které jsem už jmenovala, tam doslova nic nestojí za zmínku či za zapamatování. Fanoušci tvorby Cinemaxu to ale možná budou vidět jinak, nevím, to mi, prosím, řekněte vy.
  • dvě velmi zajímavé scény
  • hlavní postava to neutáhne
  • omáčka okolo
  • nestojí za zapamatování
50 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
ragelly

ragelly

Seriál podle plakátu vypadal zajímavě, ale ve výsledku souhlasím s DQ. Nakonec obyčejný průměr. Je tam...
před 4 roky
Fruiko

Fruiko

Sakra. Vás něco nechat recenzovat. Tohle je překvapení roku. Skvělá kamera, skvělý scény a jejich...
před 4 roky
Nira

Nira

Souhlasím, tohle mě fakt bavilo - 80%.
před 4 roky
Další články k tématu