14. 9. 2018

Novinka pod lupou: Forever (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Forever
Žánr Komedie
Stanice Amazon
Premiéra 14. 9. 2018
Vysílání každý pátek

Délka pilotu: 25 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

June a Oscar žijí pohodlný, ale velmi předvídatelný manželský život. Jednoho dne se však ocitnou v naprosto neočekávané situaci, která vyvolá otázky o jejich lásce i manželství.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nemám ráda seriály, které mají stejné názvy jako starší seriály. Pak je v tom bordel. Ale tento Forever rozhodně nemá s tím předchozím ani trošku společného. Upřímně, po odsledování si nejsem jistá, jestli se mi to líbilo, nebo ne.

Je to takový ten typ nenápadné komedie, která se nesnaží být vtipná za každou cenu, ale využívá jako zdroj humoru hlavně nešťastný a smolařský život hlavních hrdinů. Tady máme manželský pár, který žije nudně v zaběhnutých kolejích. Nevím, jestli se celá série bude odehrávat na dovolené, nebo to je jen chvilková zápletka, ale vím určitě, že tento humor nesedí každému. Vlastně v našich končinách sedí jen minimum lidí. Ono je to vlastně drama, které se snaží tvářit jako komedie, ale vlastně v něm mnoho vtipů nenajdete. Atmosférou bych to přirovnala třeba k Transparent, k Portlandii a podobným seriálovým výtvorům.

On tomu, jak seriál bude vypadat, hodně napovídá i samotný výběr herců. Maya Rudolph je rozená komička a Fred Armisen je tvůrcem i hercem v již zmiňované Portlandii. Ani mě nepřekvapuje, že ti dva spojili síly, protože ve svém oboru určitě patří mezi špičku. Jen se tímto stylem humoru netrefují do noty přímo mně.

Aby to ale nevypadalo, že seriál chci jen hejtit, tak musím říct, že sledování příjemně utíká. Rozhodně jsem se u pilotu nenudila, dokonce jsem ani neusínala, dokázala jsem se na něj snadno soustředit a i když mi nic nepřišlo extra vtipné, na konci jsem byla příjemně překvapená, jak rychle to uteklo. Sledovat dál asi nebudu, ale nedivila bych se, kdyby si tato komedie našla na našem webu své fanoušky. Za zkoušku nic nedáte, jen 25 minut svého života :-)
  • solidní tempo
  • herci se krotí a nelezou na nervy
  • zvláštní styl (ne)humoru
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
kjama

kjama

Tak zrovna tohle mě asi zajímat nebude. Stačil trailer..
před 5 roky
ragelly

ragelly

Vyklubalo se z toho trošku něco jiného, než naznačoval pilot. Nakonec to bylo vlastně takové depresivní...
před 3 roky
Další články k tématu