24. 5. 2019

Novinka pod lupou: Živé terče (Česká televize)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Živé terče
Žánr Krimi
Stanice Česká televize
Premiéra 28. 4. 2019
Vysílání neděle, 20:00

Délka pilotu: 60 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Mají tři dny, aby odhalili sériového vraha, než zemřou další oběti. Detektivové od Nejsvětější Trojice řeší poslední případ. Na jeho pozadí odhalí i svůj soukromý život. Dramatický děj navázaný na vyšetřovaný případ se odehrává mezi bývalými spolužáky z Univerzity Palackého v Olomouci, nyní společensky etablovanými pětatřicátníky: podnikatelem, doktorem, náměstkem primátora, jeho manželkou a dobře situovaným rentiérem.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Z této detektivní série jsem viděla jen Vodníka a Živé terče. Ale musím říct, že tato novinka mě oslovila mnohem více. Celou epizodu jsem dávala pozor a při sledování jsem se bavila. Jsou tu záživné postavy, hodně dobrý krimi případ a solidní tempo. To vše dohromady vytváří zábavnou podívanou, kterou si užije každý milovník kriminálek.

Na české poměry jde podle mě skutečně o povedenou minisérii. Nesází jen na vizuální stránku jako Vodník, ale především těží z dobrého případu, který dokáže vyplnit celý prostor. Po prvním díle nedokážu odhadnout, kdo je vrah, což se mi líbí. Tedy doufám, že to nebude naprosto klišoidní vyústění, které pilotní díl neotřele naznačil, protože to by bylo velké zklamání.

Jak moc se seriál podobá předchozím, to vám musí říct Fruiko. Za mě ale solidní kriminálka. Žánr minisérie se mi v tomto případě moc líbí. Příběh není přehnaně roztahaný a můžeme se těšit na zakončení, což je paráda. Určitě se podívám, jak to celé skončilo, tento případ by se rozhodně neztratil ani v amerických nebo britských kriminálkách.
  • silný a zajímavý příběh
  • uzavřená minisérie
  • postavy, herci
  • tempo
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Živé terče jsou asi zatím z celé série tím nejobyčejnějším. Ovšem v tom dobrém slova smyslu. Je to klasická detektivka, kterou lidé mají rádi. Žádné speciální efekty, pokusy o umělecký projev ani nic podobného. Dokonce z toho místy sálá akce, ale například na rozdíl od Labyrintu se pořád všichni ve svých rolích chovají víceméně logicky a nezachází to až do extrémů. Bohužel díky té obyčejnosti to ztrácí trochu kouzlo pro fajnšmejkry.

Ještě že už se s hrdiny setkáváme popáté, a tak s nimi má pravidelný divák vytvořené nějaké to pouto, díky kterému je ochotný tu a tam něco odpustit. Kvůli tomu, ale naopak nové postavy v týmu působí dost rušivě a člověk má chuť řvát „Zmlkni, teď mluví dospělí.“, přičemž těmi dospělými myslí stálice v obsazení.

Živé terče nepřináší nic nového, ale všechno to staré dělají tak, jak se má, takže pořád se řadí mezi tu lepší tuzemskou tvorbu.
  • naši hrdinové jsou zpět
  • je přístupnější širšímu publiku
  • příběh se ničím nezdržuje a hrne se dopředu závratnou rychlostí
  • ničím nepřekvapí
80 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Deaneira

Deaneira

Jo tak tady jsem byla opravdu spokojená, po Vodnikovi kde jsem měla problém, smrt dítěte mi jako vadí do...
před 4 roky
marvio

marvio

Živé terče byly bohužel posledním příběhem, dle vyjádření autora tímto sérii ukončil.
před 4 roky
Další články k tématu