23. 5. 2019

Novinka pod lupou: Ramy (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Ramy
Žánr Komedie
Stanice Hulu
Premiéra 19. 4. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 26 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Ramy Youssef,

Ari Katcher, Ryan Welch

Herci Ramy Youssef,

Mohammed Amer, Dave Merheje, Stephen Way, Hiam Abbass, May Calamawy, Amr Waked, Laith Nakli, Poorna Jagannathan, Rosaline Elbay, Kate Miller

O čem to je?

Ramy je synem egyptských přistěhovalců. Vydává se na duševně komplikovanou cestu, kdy je ve svém domově v New Jersey uprostřed své muslimské komunity, která si myslí, že život je jeden dlouhý test, přátel mileniálů, kteří berou život jako bezednou studnu možností, a Boha samotného, který vše neustále sleduje.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Trošku jsem z této novinky měla obavy. Dobře, trošku víc. Muslim v Americe, seriál o jeho víře a životě – není mnoho témat, která by mi byla vzdálenější. Nakonec to ale nebylo tak hrozné. Půl hodina utekla rychle a sledování mě bavilo.

Hlavní hrdina je na facku, ale to už jsem si u podobných seriálů docela zvykla. Nevím, jestli tvůrci úmyslně chtějí, aby byl nesympatický, nebo takové pocity vyvolává jen ve mně. Ale líbila se mi celá pointa první epizody. Hrdina si hraje na spravedlivého moderního slušného muslimského chlapíka a opravdu věří, že takový je. Ve skutečnosti má ale hlavu plnou předsudků, což se ukáže během jeho rande s muslimskou dívkou. Jak sama řekla – muslimské ženy má zaškatulkované jen jako manželky a matky, ale nedokáže si představit, že by i ony mohly mít nějaké sny, touhy, osobnost…

Dál koukat nebudu, ale z prvního dílu vypadá, že seriál bude mít chytrý scénář. Nenajdete v něm haha vtípky, ale možná se z něj něco přiučíte. Popis zní rozhodně hrůzostrašněji, než jak vypadá samotný seriál. Takže příjemné překvapení.
  • moderní Muslimka
  • sestra hrdiny
  • chytrý scénář
  • hlavní hrdina
  • mně na míle vzdálené téma
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu