9. 9. 2019

Novinka pod lupou: Sanditon (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Sanditon
Žánr Drama, Historický, Romantický
Stanice ITV
Premiéra 25. 8. 2019
Vysílání čtvrtek, 22:00

Délka pilotu: 45 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Charlotte Heywood je veselá a impulzivní žena, která se přestěhuje ze svého chudého domova do Sanditonu, kde se snaží vyšlhat výše ve společenském žebříčku. Nicméně ruku v ruce s tím se musí vypořádat s intrikami a neochotnou místních zbohatlíků, jejichž bohatství závisí na komerčním úspěchu Sanditonu. Jde o příběh o lásce a sebepoznání, který je zasazen do 19. století. Inspiruje se nedokončeným posledním románem od Jane Austen.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Seriál mi trošku připomíná Vanity Fair. Pilot se mi líbil, byla to taková příjemná romantická jednohubka zasazená do historického prostředí. Hlavní hrdinka je sympatická a jsem zvědavá, s kým nakonec skončí. Jestli to bude ten lhostejný bratr, tak budu nadšená, protože jim to spolu sedne, ale po pilotu si nedokážu představit, jakým způsobem by si k sobě mohli najít cestu.

Na to, že obecně mě historické seriály spíše nudí, tak jsem se tady docela příjemně bavila. Asi je to tím, že tady jsou zajímavé postavy se skvělou chemií, nechybí ani perfektní babča. No, Downton jsem zatím neviděla, ale možná to bude něco podobného.

V podstatě jako u většiny jiných britských kousků, ani tady nejde primárně o příběh. Prostě sledujeme plynoucí životy postav a jejich osudy, které se občas protnou a občas rozdělí. Nic závratného, ale jako oddychovka výborná věc pro všechny, kteří mají rádi historický a romantický žánr.
  • příjemná atmosféra
  • chemie mezi postavami
  • ničím nevyniká
  • žádný hlavní příběh
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
jduch

jduch

Takže vzhledem k předloze to bude povinnost :-)
před 4 roky
ragelly

ragelly

No tak tohle je pro mou romantickou dušičku trochu moc, tohle prostě nedávám. Jak si sakra mohli dovolit...
před 3 roky
Další články k tématu