30. 10. 2018

Novinka pod lupou: Pine Gap (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Pine Gap
Žánr Minisérie, Drama, Konspirační
Stanice ABC (Austrálie)
Premiéra 14. 10. 2018
Vysílání neděle, 20:30

Délka pilotu: 106 minut (dvojdíl)

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh je zasazen do intenzivně tajuplného světa tajných služeb a enigmatické dohody USA a Austrálie. Tyto země společně vytvořily ochranné středisko ve středu Austrálie, které se stane centrem thrillerového příběhu o špionáži i silném spojenectví obou zemí.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Chápu, proč měli potřebu oba první díly spojit v jeden. Jen kdyby nebyl nekonečně dlouhý. V podstatě se něco stalo jen na začátku a pak jste museli čekat asi 100 minut na další zvrat. Ten sice přináší potenciál, ale ani tak nemám mnoho chutí pokračovat ve sledování.

Postavy příliš nezaujaly. Jsou sice zasazeny do zajímavého prostředí, které není v seriálech moc často prozkoumáváno, ale když si tohle odmyslíte, zbydou vám zcela obyčejné charaktery, které ničím nevyčnívají, nemají mezi sebou žádnou chemii a prostě nedokážou zaujmout.

Jediné, co příběhu hraje do karet, je záhada. Kdo je v seriálu záporák, to po pilotu opravdu nedokážu určit. Líbí se mi, že oba hrdinové dostali za úkol v podstatě špehovat na toho druhého, je to taková mírnější verze Pan a paní Smithsovi. Určitě bude zajímavé sledovat, jak budou vynalézaví, ale především, co to přinese za ovoce. Možná si ze zvědavosti pustím poslední díl, abych věděla, jak to celé dopadne.

Jinak ale celou dobu nedokázal seriál zaujmout. Nedokázala jsem se na něj soustředit, vůbec mě nevtáhl do svého příběhu. Australská dramata mám většinou ráda, ale tohle mi spíše připomíná styl Secret City, taktéž australského počinu, který jsem nakonec dokoukala, ale bez většího nadšení a po pár měsících už si ze seriálu vůbec nic nepamatuju. Je mi jasné, že u této novinky na pilot také do týdne zapomenu.
  • milenecké špehování
  • předem nejasné vyústění záhady
  • dlouhá stopáž
  • kromě začátku a konce se tam nic nestalo
  • nedokáže zaujmout
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_karel_

_karel_

- dlouhá stopáž - kromě začátku a konce se tam nic nestalo - nedokáže zaujmout Asi jsem koukal na jiný...
před 5 roky
Další články k tématu