7. 9. 2018

Novinka pod lupou: Ministri (JOJ)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Ministri
Žánr Komedie, Politický
Stanice JOJ
Premiéra 4. 9. 2018
Vysílání úterý, 22:00

Délka pilotu: 26 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

V čele vlády stojí největší narcis a egomaniak, který je schopný všeho, jen aby zajistil, že jeho vláda nikdy neskončí. Pomáhají mu při tom jeho věrní ministři – bizarní postavičky podvodníků, bývlých vězňů, veksláků až po obyčejnou tetu z dědiny, která je shodou okolností kmotra premiéra. Celá vláda je založená na principu rodinných či kamarádských vztahů z dětství. Tento status quo naruší nový element – mladý nevinný Daniel, ze kterého premiér udělá ministra životního prostředí. Hrdina ještě netuší, do čeho se to vlastně namočil.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Bože můj. Tohle bylo docela utrpení. Politickou satiru bych si představovala jinak. Tohle byla jen ubohost na druhou, která byla nevkusná, nevtipná a rozhodně ne nad věcí.

Scénář nemohl být na nižší úrovni. Samotný koncept toho, že ve vládě jsou jen příslušníci rodiny a kamarádi – kriminálníci má možná symbolizovat to, jak některé vlády v současnosti vypadají, ale není to vůbec chytře udělané, nepřišlo mi to zábavné, ale maximálně trapné. Vždyť přece satiru a kritiku jde vymyslet mnohem chytřeji, nenápadněji, skrytě, ale zároveň otevřeně tak, že každý pochopí na koho se naráží. Tím, že to takto otevřeně ukážete, nejste odvážní ani vtipní, ale naopak to dokazuje, že nedokážete vymyslet nic chytřejšího.

Herci by možná nebyli špatní, ale scénář je úplně pohřbívá. Samotné charaktery mi protáčely panenky, nikdo tam není snesitelný a všichni jsou maximálně klišoidní. Chovají se přesně tak, jak byste si představili hned, jak je poprvé uvidíte, všichni jsou tak transparentní, až to bolí.

Tohle už nechci znovu vidět. Zlatí Krejzovi.
  • trapný humor
  • trapné postavy
  • nepovedená satira
  • špatný scénář bez nápadu
0 %
Mé hodnocení
ragelly

Nikdy jsem nebyl fanda politických seriálů jako je Jistě, pane Ministře a podobných, takže mě ani slovenská variace na to téma nijak extra neoslovila. Což může být navíc způsobeno tím, že vůbec nemám povědomí o slovenské politické scéně, takže jestli některá z postaviček byla parodií nějakého aktuálního politika, tak mě to absolutně míjelo. Díky tomu to možná na domácí publikum může působit lépe, ale na většinu českých diváků to nebude také fungovat.Na 30 minutách tak nebyl žádný vyloženě dobrý vtip a na rozdíl od většiny podobných seriálů ani zvýšená kadence těch špatných. Prostě nuda, i když se místy snažili tvůrci zacházet do mírných extrémů, jak bylo počáteční zasedání v bunkru. Každopádně ani to moc nefunguje a myslím, že sitcomový divák už má oproti svému o 20 let mladšímu já zvýšené nároky.

  • není to tak hrozné, jak by mohlo být
  • zkažené záběry na konci epizody
  • málo vtipů
  • opakované vtipy (ten s knírem)
40 %
Mé hodnocení
Fruiko

Příběh je laděn vtipně, nebo se o to tvůrci alespoň snaží. Jednotlivý ministři jsou opravdu zajímavými postavičkami, odkud se asi vzal námět. Obsazení je docela fajn, sice se vesměs jedná o známá jména, ale proč ne. Navíc, když se tak zamyslím, nikoho jiného si v rolích zkorumpovaných ministrů představit nedokážu.

Celá tato sranda sice trvá jenom necelou půl hoďku, ale je doplněna o smích snad všude, kde by to mělo být jen trochu vtipné a divákovi by to náhodou nemuselo dojít. Což mi fakt lezlo na nervy. Na druhou stranu až tak špatné to nebylo. Pilot celkem utekl, moc nám toho taky nepřinesl (doufam, že takový nebude každý díl) .

V globálu se zas o tak špatný seriál nejedná, ale žádnou bombu taky nečekejte. Šanci tomu ještě rozhodně dám, snad mě další díly nepřesvědčí o tom, že jsem udělal chybu v hodnocení úvodního dílu (a taky mrhal svým časem).
  • pilot celkem utekl
  • politika se tam vlastně ani neřeší
  • příšerný smích
  • chybí tomu dynamika (něco, co by vtáhlo do děje)
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Koldik

Koldik

Bez ocakavania je to fajn oddychovka. Mastalira v komediach fakt mozem.
před 5 roky
Aldyska

Aldyska

Len blbé je, že nie každý volil to, čo tu máme. :( V tomto prípade by sa dalo povedať, že to bude zlý...
před 5 roky
sandokan555

sandokan555

Lepsi system by bol na zaklade volebnych obvodov .. proste ked mame 5 000 000 obyvatelov a mali by sme ...
před 5 roky
Další články k tématu