1. 10. 2018

Novinka pod lupou: The Cool Kids (Fox)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Cool Kids
Žánr Sitcom
Stanice Fox
Premiéra 28. 9. 2018
Vysílání pátek, 20:30

Délka pilotu: 22 minut

Předskokan Last Man Standing
Konkurence Speechless (ABC), MacGyver (CBS), Dynasty (The CW), Blindspot (NBC)
Tipovačka ???

O čem to je?

Tři kamarádi v domově důchodců jsou místní největší samci. Vítr z plachet jim však záhy vezme nejnovější člen komunity, rebelská dáma, která je připravená nastolit nový řád. Hrdinové si připadají, jako by se znovu ocitli na střední škole. Jen je jim už přes 70 let.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Už trailer zaváněl pořádným průšvihem a pilot to jen potvrdil. Jak už to tak bývá zvykem, pokud si chcete první díl alespoň trošku užít a rozhodli jste se ho zkusit jen na základě popisu, tak do toho jděte, protože jestli si pustíte trailer, přijdete o všechny vtipy i celou zápletku. Myslím, že bych se měla přestat na jaře dívat na ty trailery. I když to mám s čtyřměsíční přestávkou, pořád to mám v živé paměti a pak mě jen mrzí, že je to opravdu jen prodloužená verze a nedočkala jsem se žádného příjemného překvapení.

Docela by mě zajímalo, jak si tento seriál dokáže najít diváky. Přece jen cílovkou Velké pětky jsou dospělí 18–49 let. Koho napadlo, že seriál o důchodcích bude dobrý nápad? Jasně, staroušci se na to možná dívat budou a možná jim to bude i připadat zábavné, ale pro stanici to nebude mít žádný užitek. Anebo jsem jen divná já a všichni dospělí v Americe se u toho budou náramně bavit a seriál tu s námi bude osm let (nebo dokud budou herci živí). Kdo ví.

Vtipů jsem tady moc nenašla. Jak říkám, vše bylo prozrazeno v traileru, takže ty v uvozovkách „nejlepší“ (které stejně nebyly nic moc extra) už jsme viděli. Postavy nejsou nijak sympatické a přišlo mi, že mezi nimi není ani žádná velká přátelská chemie, kvůli které by mě bavilo je týden co týden sledovat u dalších důchodcovských dobrodružství. Ten malý skřet byl vyloženě protivný, sama se divím, že jsem si na něj ještě nezvykla, protože ten herec hraje snad jen jeden typ postav úplně všude.

Celkově slabota. Oči vám to úplně neutrhne, ale zábavu zde nenajdete, ani kdybyste si na to vzali lupu (nebo Lupu).
  • rychle to uteklo
  • je to takové hezky optimistické
  • ničím výjimečné
  • průměrné vtipy
  • postavy bez chemie
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Trojice dědoušků, kterým naruší život vitální „stařenka“,to vše zabalené do formátu trapného sitcomu s nádechem vtipu. Další počin jehož pilot byl pouze prodloužené promo.

Po shlédnutí pilotu jsem měl takový ten pocit, co to bylo. Bylo to dobré, špatné, nebylo to? Po dvaceti minutách vám dojde, že jste sledovali ani nevíte co. Většina asi už od představení projektu od seriálu nic moc nečekala. Do budoucna se to třeba zlomí, ale nic velkého se čekat prostě nedá.

Co se týká obsazení, jsem taky celkem na vážkách. Jako postava se mi docela líbila Margaret, sebevědomá elegantní dáma, nikoli senilní stařenka, která zapomněla kam dala zuby (i když i taková osůbka může být někdy vtipná). Staroušci, tam je to o něčem jiném. Charlie nemá moc prostoru ale pobavit by snad i mohl, Sid je možná pro seriál a publikum kontroverzní postavou a Hank, no ani tady se zázrak nekoná, každopádně to celé může být způsobeno tématem pilotu, ale taky nemusí.
  • Vicki Lawrence
  • scéna mezi Sidem a Margaret (mužské-ženské věci)
  • humor (spíš trapnost)
  • příběh pilotu
  • trochu to celé drhne
50 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Caroline115

Caroline115

Tak ale v pátek večer tato cílovka nekouká na televizi a právě ti starší na ní koukají, takže tím bych...
před 5 roky
pataaaaaa159

pataaaaaa159

tak pod to se můžu podepsat :D
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Skoro mi přijde, že byl pilot nejslabší :D Nebo už do toho seriálu pomalu dozrávám :'D Jako...
před 3 roky
Další články k tématu