2. 10. 2018

Novinka pod lupou: The Neighborhood (CBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Neighborhood
Žánr Sitcom
Stanice CBS
Premiéra 1. 10. 2018
Vysílání pondělí, 20:00

Délka pilotu: 22 minut

Předskokan
Konkurence DWTS (ABC), Arrow (THe CW), The Resident (Fox), The Voice (NBC)
Tipovačka pouze optimisté jsou pro prodloužení, SerialZone i lid hlasují pro zrušení

O čem to je?

Ten nejhodnější chlap ze středozápadu USA se nastěhuje se svou rodinou do rušného a drsného sousedství v L.A., kde ne všichni oceňují jeho extrémní chuť udržovat aktivní sousedské vztahy. To samozřejmě zahrnuje i jeho nového souseda Calvina.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Pokud vás zajímá, jestli je to opravdu tak hrozné, jak to vypadalo v traileru, odpověď je ano. Tohle je typický rodinný CBS sitcom s tunou nevhodného a rušivého umělého smíchu, který je navíc doplněn o převrácený rasismus, který je v podstatě jediným tématem celého pilotu a zdrojem zápletky.

Ne, tohle není svěží, vtipné ani pokrokové. Naopak, už se to stává otravné. Proč musí sitcomy neustále řešit rasovou otázku? Copak jsme to tu neviděli už tisíckrát? Osobně je mi jedno, jestli v seriálu hrají běloši, černoši nebo Asiaté. Pokud má seriál poutavý příběh a dobré herecké výkony, ani si nevšimnu, jakou kdo má barvu pleti. Tento seriál vám to předhazuje celých 22 minut a po prvních třech už vás to začne pekelně štvát.

Je to škoda, protože obsazení není vůbec špatné. Jak Max, tak i Beth si ale bohužel pro svůj další televizní počin vybrali nevhodný seriál, který zdaleka nenaplní jejich potenciál. Fanoušci si možná zapnou první díl, ale ani oblíbené tváře je podle mého názoru nedonutí seriál sledovat pravidelně, protože to je jedno velké utrpení.

Přemýšlím, jestli jsem na tom našla vůbec něco povedeného. Jasně, je to typický barvičkový seriál – žádnou depku nečekejte, pokud hledáte něco na odreagování, možná vás právě tohle zaujme. Ale myslím si, že existují reálně stovky lepších komedií, u kterých trávit volný čas. Tohle by možná mělo úspěch, kdyby se to začalo vysílat před 30 lety. Dneska už je to spíš otravné téma, které podle mě nepotřebuje v dohledné době znovu ožívat na televizních obrazovkách.
  • odlehčená atmosféra
  • snaha o vtipné podání otázky rasizmu
  • herci nemají šanci ukázat, co v nich je
  • bez podařených vtipů
20 %
Mé hodnocení
ragelly

Co to mělo být, nevím jestli se mám smát, nebo litovat, že jsem to vůbec sledoval. Hlavně tak nějak nevím, co vlastně hodnotit. Dobře, zase tak špatné to nebylo, ale vystavět celý příběh na otázce rasizmu, no to je skutečně něco.

Postavy byly docela sympatické, na čele s Gemmou, která se mi zamlouvala asi nejvíce, především kombinací sebevědomí a radosti. Ale i zbytek osazenstva byl příjemný a nikdo mi vysloveně nelezl na nervy. Přece jen mi tam asi chyběla postava zmiňované babičky/tchyně, to jen takový detail za mě.

Když pominu dvojsmyslné vtipy a rasistické narážky, moc jiného vtipu tam nenajdete, vlastně možná žádný. Na druhou stranu je to úplně něco jiného, než tu doposud bylo. Takže si to nějaké diváky pravděpodobně získá, třeba i za cenu prvotního odporu.
  • odvaha tvůrců
  • problematika prezentovaná z opačné strany
  • mohlo to být horší
  • zas tolik času sledováním neztratíte
  • celé to je založené na rasizmu
  • cílené narážky (pro české publikum asi nic moc)
  • rychle zapomenete děj
60 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
pataaaaaa159

pataaaaaa159

Za mě fajn originální sitcom, ikdyž to hodně rychle zapadne do CBS univerza stejných seriálů :D já...
před 5 roky
jesmot

jesmot

Neříkám, že jsou to věci, o kterých by český divák neměl ani tušení (jako tomu bylo pro většinu...
před 5 roky
Atenecka

Atenecka

No, a ten rasizmus je bělošský nebo černošský? Já se barevným směji ráda .-)
před 5 roky
Další články k tématu