31. 5. 2019

Novinka pod lupou: The InBetween (NBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The InBetween
Žánr Drama, Fantasy, Krimi
Stanice NBC
Premiéra 29. 5. 2019
Vysílání středa, 22:00

Délka pilotu: 43 minut

Předskokan Songland
Konkurence
Tipovačka V prodloužení věří Optimisté. Tentokrát se k nim však přidává i lid, a to s 63 % hlasů.

O čem to je?

Cassie Bishop se narodila s darem, i když ona sama jej považuje za prokletí. Hrdinka může vidět mrtvé a komunikovat s nimi, pomáhat jim s nedořešenými problémy… ať už dobrovolně, nebo ne. Její dlouholetý kamarád, detektiv Tom Hackett, a jeho nový partner, bývalý FBI agent Damien Asante, potřebují pomoc s řešením temně zamotané vraždy, Cassie proto souhlasí a využije své schopnosti. I přes svou počáteční neochotu dost možná našla způsob, jak své vlastní démony držet na uzdě, zatímco pomáhá při řešení těch největších kriminálních případů ve městě.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

I když se občas seriál s podobnou tematikou objeví, při dnešním sledování jsem měla extra silný pocit, jak moc mi chybí Ghost Whisperer. To ale neznamená žádnou výtku pro The InBetween. Tento seriál mě velmi příjemně překvapil a potěšil svou zábavností. Myslím, že by z něj pro mnoho lidí mohla být fajn oddychovka ve stylu zmiňovaného Ghost Whisperera, Supernatural a podobně.

Jistě, v jádru je to opět další z řady obyčejných detektivek, kterých je Velká pětka přeplněná. Ale i tak mě to zapojení nadpřirozena bavilo. Přiznám se, že ten zvrat se sousedkou jsem viděla dřív, než byl odhalený, ale ne hned na začátku, takže za to má novinka malé plus v mých očích. Celá situace navíc vyvrcholila poměrně drsným závěrem, který byl hodně odvážný a který rozhodně ukázal, že se tvůrci jen tak něčeho nezaleknou.

Hlavní hrdinka se většinu času tváří jako zmatená srnka. Ale nemůžu si pomoct, je na ní něco nevinného, kvůli čemu nemám potřebu dát jí pěstí. I když nejsem největším fanouškem tohoto výrazu, u ní mi (podobně jako třeba u Rory Gilmore) nevadil. Líbí se mi, že už od začátku má solidní zaběhnutý vztah s detektivem, takže tady je důvěra a přátelství hned od začátku a nemusíme se k němu složitě dopracovávat. Ono stačí, že už se přesně touto cestou seriál vydal s novým detektivem a jasnou budoucí milostnou známostí hrdinky, pokud se tedy seriál tak daleko dostane.

Líbil se mi i samotný cliffhangerový závěr epizody, který ukazuje, že by nemuselo jít ryze o epizodní případy, ale mohla by se řešit větší dějová linka. Opět tady mám podezření, co se z toho závěru vyklube, tak jsem zvědavá, jestli se mi potvrdí.

Celkově velká spokojenost. Bavila jsem se královsky a těším se na maraton.
  • další Ghost Whisperer
  • nechyběly ani thrillerově-hororové lekavé scénky
  • cliffhanger na konci
  • když dáte stranou všechno to pozlátko, je to vlastně obyčejná kriminálka
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
andromache

andromache

ragelly: právě kvůli tomu cliffu na konci mě fakt zajímalo, jak by to pokračovalo dál.. Od té doby mi asi...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Jako taky jsem nad tím přemýšlela. »SPOILER«
před 3 roky
andromache

andromache

Právě že za mě to neznělo moc přesvědčivě ale budiž :-). Budu se utěšovat tím, že »SPOILER« :-). ALe...
před 3 roky
Další články k tématu