10. 10. 2017

Novinka pod lupou: Will & Grace (NBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Will & Grace
Žánr Komedie / Sitcom
Stanice NBC
Premiéra 28. 9. 2017
Vysílání čtvrtek ve 21:00
Délka pilotu 22 minut
Předskokan The Good Place
Konkurence Scandal (ABC), Mom (CBS), Arrow (The CW), The Orville (Fox)
Tipovačka ?

O čem to je?

Seriál se odehrává v New York City a točí se okolo jedinečného vztahu homosexuálního právníka Willa Trumana a jeho nejlepší kamarádky Grace Adler, židovské ženy vlastnící návrhářskou firmu. V jejich bytě je pečená vařená i jejich alkoholická kamarádka Karen a vznětlivý homosexuální herec Jack. V jednotlivých epizodách se objevují radosti i strasti randění, manželství, rozvodu, nezávazného sexu, stejně jako komické ponětí stereotypů z homosexuální a židovské kultury.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

No, upřímně jsem zvědavá, co na to říkáte. Trošku mého backstory. V podstatě od doby, kdy se v USA začaly vysílat prezidentské debaty Donalda vs. Hilary, tohle považuju za nejzábavnější reality show současnosti. Strašně mě to chytlo, sledovala jsem i jejich volby a co je Donald prezidentem, sleduju Colberta a Meyerse, kteří hází jednu perlu za druhou. Takže tato epizoda pro mě byla opravdu povedená, tolik narážek a konečně i na něco, v čem se orientuju :'D

Každopádně si myslím, že spoustě lidí tento politicky více orientovanější styl humoru nesedne. Není to styl, na jaký jsem byla při maratonu WaG zvyklá. Abych ale zase úplně netvrdila nepravdy, tak i z toho starého známého seriálu je tu toho požehnaně. V podstatě to vypadá, jako by ani nikdy hrdinové z obrazovek nezmizeli. Bála jsem se, jestli pořád budou mít tu svou starou dobrou chemii, ale hned v úvodu dílu, kdy hráli hádací hru, bylo jasné, že obavy byly naprosto zbytečné. Všichni jsou úplně stejní jako dřív, za což jsem moc ráda.

Je až s podivem, že seriál po 9 letech pauzy neztratí nic ze své původní jiskry. Pokud jste ho milovali dřív, budete ho milovat i nyní. Pokud jste nechápali, co na něm ostatní vidí, nebudete to chápat ani teď. Je to prostě stejné jako dřív, pro někoho to může být mínus, pro někoho (včetně mě) zase plus.

Smála jsem se od začátku do konce. Několik vtipů se nepovedlo, ale za mě valná většina udeřila hřebíček na hlavičku. Smíchy jsem sice neslzela, to se mi povedlo snad jen u druhého dílu první řady Galavanta, ale i tak jsem měla pusu od ucha k uchu v podstatě celých 20 minut. Jak už jsem ale zmínila na začátku, dobrá půlka vtipů se týkala Trumpa, 30 % Jacka a zbytek bylo špičkování mezi Willem a Grace. Posuďte sami, jestli to je váš šálek kávy.

Budu koukat dál? S radostí! Doufám, že si seriál dokáže udržet v této i desáté řadě laťku, jakou touto epizodou nastavil.
  • postavy
  • staré dobré vtipy
  • nové politické vtipy
  • výborná chemie mezi postavami
  • starý dobrý feeling
  • pro někoho možná až moc politiky
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Už jsem se v nějaké diskusi vyjadřovala, že by mi udělalo velkou radost, kdyby si NBC s tímhle návratem pořádně natlouklo nos. Ne že bych měla něco proti Willovi a Grace (myslím, že tohle už jsem v dostatečné míře vyvrátila v SLDH), ale už mě upřímně štve, jak moc televize zlenivěly a jak místo toho, aby zkoušely něco nového, neustále recyklují. Protože když to bylo slavné, tak to bude slavné i teď. Nebo taky ne, muhehe.

Snad ragelly odpustí, ale SARSy nesleduji tak pečlivě, abych to věděla s jistotou, ale mám dojem, že tentokrát mi ta má zlá předpověď nevyšla. Částečně to chápu, protože postavy ze svého kouzla za ta léta neztratily snad vůbec nic. Chemie mezi postavami je pořád parádní, dokonce jsem se párkrát zasmála…

Jenže i přes to všechno mě „pilot“ (nebo jak tomu po těch letech říkat) nepřesvědčil. Protože většina věcí funguje, ale něco tomu prostě chybí. A ne pouze proto, že když se nad tím tak člověk zamyslí, tak je vlastně dost smutné, že postavy neudělaly vlastně žádný pokrok.

Ale o to vážně až tolik nejde. Hlavní problémem (podle toho, jak nadšená byla ragelly, asi budu sama, ale tak co už) pro mě byla zápletka. Řešit prezidenta (který už úřaduje bůhvíjak dlouho) přestalo být vtipné či cool už hodně dávno (stejně jako česká kauza o másle!). Jo, uznávám, Kareniny vtípky byly geniální, ale jakmile se děj přesouvá do Bílého domu, seriál začne působit hodně nepřirozeně, jakoby všechno bylo naplácané do seriálu na sílu, jen aby se seriál svezl na dlouhodobé vlně popularity.

Něco je pořád povedené, v něčem to už není ono… Skalní fandové to asi budou vědět lépe, ale za sebe doufám, že si seriál ještě nějak sedne, aby nikdo nemusel toho oživení litovat.
  • postavy, chemie mezi nimi
  • několik podařených vtipů
  • zbytečně se opakující a už vcelku nudné téma první epizody
  • občas až příliš tlačí na pilu
60 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Upřímně ani nevím, co k tomu psát – bylo to totiž špatné. Pořádně špatné. Snaha o návrat k sitkomovým kořenů, která se krutě nevyvedla. Hodiny umělého smíchu, žádné exteriéry, levnost interiéru, retro hudba… chce to být stejně populární jako retro sitcomy typu Ženatý se závazky a odlišit se, ale zcela naopak tak Will a Grace ještě víc zapadá a o to víc se protiví.

Co tu bylo dobře? Asi nic. Můj koutek se lehce nadzvedl při hlášce o Shondě, což byl prosím vrchol humoru tohoto pilotu/nepilotu. Jinak to je trapné, nudné, trapné a… říkal jsem, že to je trapné? Vtip tu nefunguje a na sitcom je i snahy o něj dost málo, na dramedy je pak Will a Grace šíleně lacený seriál, který tvoří drtivou většinu jeho lokací různorodé interiéry.

Zbytek jen tak prolítnu, protože sledovat těch 21 minut pro mě bylo skutečně utrpení. Co ve Will& Grace najdete? Naprosto nemožné a otravné herce, postavy jsou zoufale jednorozměrné a příběh prostě stupidní. Scénář to snad ani nemá, protože něco tak hloupého jsem dlouho nezažil. Rád bych věřil tomu, že to je jen nějaká recesivní parodie, ale obávám se, že mám smůlu. Hrůza, děs.
  • nejsou
  • není to vtipné
  • lacinost
  • otřesní herci
  • scénář asi chybí
  • nadbytek umělého smíchu
0 %
Mé hodnocení
Esgalnor

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Zrzava_gamerka

Zrzava_gamerka

Abych řekla pravdu, tak u pilotu jsem měla malinko strach, co z toho bude. Ale od druhého dílu...
před 6 roky
Denia96

Denia96

Z toho snu, co měla Karen, jsem pochopila, že se jí zdálo jen o tom, co se stalo ve druhé půlce...
před 6 roky
Zrzava_gamerka

Zrzava_gamerka

Tak ona se Grace ptala, zda neměla dítě a a ta jí odpovídala, že ne.
před 6 roky
Další články k tématu