26. 1. 2018

Novinka pod lupou: Grown-ish (Freeform)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Grown-ish
Žánr Komedie
Stanice Freeform
Premiéra 3. 1. 2018
Vysílání středa 20:00
Délka pilotu 22 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Spin-off seriálu Black-ish sleduje nejstarší dceru Johnsonů, Zoey, která míří studovat na univerzitu. Hrdinka rychle přijde na to, že ne všechno jí bude padat do klína tak, jako se to dělo, než opustila své rodinné hnízdečko.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Opravdu jsem nečekala, že mě tento pilot bude bavit tak moc. Black-ish příliš neznám, taky jsem před lety viděla pouze pilot, takže hlavní hrdinka je mi zcela neznámá. Nemůžu ani porovnat, jak moc toho má Grown-ish se svým starším bráškou společného. Pokud jsou si ale alespoň trošku podobní, začínám přehodnocovat své těšení se na maraton Black-ish. Grown-ish mě totiž ohromil.

Tak za prvé, hlavní hrdinka. Je. Perfektní. Vážně. Nedokážu si představit nikoho, kdo by roli mohl zahrát lépe, ale o to ani tak nejde. Jde o scénář, o to, jak je postava vykreslená. Je krásná, sebevědomá, ale i lidská; dělá chyby a dokáže zpytovat svědomí. Celý koncept voiceoveru, současnosti a flashbacků do sebe dokonale zapadal. Upřímně, mohla bych tu holku poslouchat klidně celý den. Rozhodně jeden z nejpovedenějších voiceoverů, jaké jsem kdy slyšela, nejen, že komentář je vtipný, leč trefný. Ale i jeho samotný obsah spolu s vyobrazením flashbacků k sobě výborně pasuje. Doufám, že si seriál tento možná náročný, ale rozhodně zajímavý a zábavný koncept udrží.

Dokonce mi ani nevadí, že hlavní postavy dokonale vystihují veškeré potřeby současné korektnosti. Máme tu různorodou skupinku přátel všech možných pohlaví, sexuálních orientací i barev pleti. Ale všichni jsou do příběhu zakomponováni přirozeně a nenásilně, u každého máte pocit, že má co nabídnout a že tam rozhodně patří, že tam není jen proto, aby si Freeform mohl odškrtnout jedno políčko z povinného seznamu. Navíc krátký flashforward ve formě společné fotografie s komentářem, že tato skupinka neznámých lidí se stane nerozlučnou partou přátel, je už jen třešničkou na dortu. Víte, pokud byste kromě výborných herců, kvalitních zábavných vtipů a pohodové atmosféry potřebovali ještě nějaký důvod, proč si pilot a potažmo i celý seriál pustit.

P.S. Nemusíte znát Black-ish, abyste si tento seriál užili.
  • konečně zábavný černošský seriál, kde nejde jen o poselství black lives matter
  • pohodová atmosféra
  • povedené vtipy
  • voiceover
  • lehký cliffhanger na konci
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Adík

Adík

Když jsem do toho šel, doufal jsem v remake Greeku. První minuty přišlo zklamání, ale na konci jsem...
před 6 roky
Nira

Nira

Zaujalo, navíc je fajn, že nemusím znát původní sitcom. Zkusím, díky za lupu :-)
před 6 roky
Caroline115

Caroline115

Koukla jsem na to a velmi příjemná záležitost...rozhodně budu koukat dál
před 6 roky
Další články k tématu