24. 11. 2017

Novinka pod lupou: Bounty Hunters (Sky1)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Bounty Hunters
Žánr Komedie / Akční / Thriller / Krimi
Stanice Sky1
Premiéra 25. 10. 2017
Vysílání středa 22:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Barnaby je nevinný student historie. Od školy si však na chvíli musí dát pauzu, protože musí do odvolání vést obchod se starožitnými předměty, který vlastní jeho otec. Ten měl totiž záhadnou nehodu, po které skončil v kómatu v nemocnici. Jak hrdina brzy zjistí, obchod jeho otce není tak čistý, jak by se mohlo zdát. Dealuje totiž se zbožím a Barnabymu se shodou špatných náhod podaří přijít o 50 tisíc dolarů a mít na krku mediální a církevní skandál. Hrdina se proto rozhodne spojit s drsňačkou Ninou z New Yorku, aby společně zachránili rodinný výdělečný byznys.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Seriál mě zaujal už podle názvu. Čekala jsem něco jako Lovci pokladů nebo Hooten and the Lady, ale výsledek nakonec přesvědčil. Měl své světlé chvilky, ale spíše jsem z něj byla rozpačitá, možná právě kvůli vysokým očekáváním a tím, že to nakonec bylo úplně něco jiného.

Seriál mixuje krimi, akční žánr a komedii. To je povedená kombinace, jen mi přijde, že komediální složka pokulhává za zbytkem. Čekala bych vymazlenější humor, tento na mě působí moc přehnaně, doveden do extrému, možná až moc jednoduše. Je to do velké míry dáno hlavním hrdinou, který, přiznejme si, je lehce podprůměrné inteligence. Ten chlap na promo posteru vypadá docela roztomile, ale před kamerou je to prostě jen naivní prkenný trouba, kterému se nesmějete, spíš vás neskutečně irituje a máte chuť mu dát pěstí.

Ona ostatně není o mnoho lepší ani jeho parťačka, která představuje tu akčnější stránku. Alespoň je chytřejší, takže má plusové body. Ale herečka mi do role příliš nepasuje, nedokáže svou postavu úplně prodat, výsledek proto působí hodně rozpačitě. Úplně někde jinde je svým výkonem i samotným vykreslením postavy hrdinova sestra, která je pro mě nejsvětlejší bod celého pilotu. Je zábavná, má něco v hlavě a z fleku by dokázala nahradit bratra, kdyby jí jen tvůrci dali více prostoru.

Bohužel, Bounty Hunters nejsou noví Lovci pokladů. Spíše jde o odlehčenou kriminálku s průměrnou hlavní dvojicí a případem, který sice má potenciál, ale nebyl rozvinut tak, aby mě to nutilo koukat dál. Škoda.
  • sestra hlavního hrdiny
  • několik povedených vtipných momentů (hrdina vylézá z auta)
  • podprůměrná hlavní dvojice
  • nedotažený příběh
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Po docela chladném začátku jsem tušila, že tohle nebude jedna z těch britských komedií, u kterých mám problém udržet se na sedačce, protože se smíchy válím po celé místnosti. Fajn, tohle je hodně přehnané, takový lachtan, co si tleská ploutvemi, nebo co že to ten lachtan má, nejsem.

Každopádně mdlá hlavní hrdinka, nezajímavý děj, to nikdy nevěstí nic dobrého. Potom ale Bounty Hunters ohromně překvapil. Přišla totiž bomba. Na obrazovce se objevil G-Wiz. Je mi jasné, že s největší pravděpodobností netušíte, o co se jedná, tudíž mi, prosím, dovolte představení slovy Top Gearu, nic nevyjadřuje zoufalství tolik jako toto vozítko. Tam to věděli, G-Wiz se tam objevil mnohokrát.

Jakožto TopGearoholik jsem z tohoto měla Vánoce, ale krasojízda pokračovala dál. Představení hlavního mužského hrdiny bylo prostě famózní, nechyběla velká dávka humoru, Jack Whitehall předváděl nešikovnost jeho Barnabyho skvěle.

Jenže jakmile tahle jeho představovačka skončila, seriál se až příliš rychle vrátil do počátečních mdlých kolejí. Něco se děje, zjišťujeme něco o minulosti, ale říct, že by to bylo zábavné nebo snad vtipné, opravdu nemohu. A ani ta akce není kdovíco.

Celkově je Bounty Hunters bohužel dost slabé. Ten tříminutový záblesk vynikající zábavy (chápu, povýšený mou láskou k TG) to bohužel na snesitelnou úroveň prostě nevyváží.
  • G-Wiz
  • Bernard a jeho představovačka
  • nešťastné pojetí představení hlavní hrdinky
  • mdlý děj
20 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Nira

Nira

Tohle vynechám, času málo a lepších seriálů spousta :-)
před 6 roky
Jenny17

Jenny17

Přesně tak .o)
před 6 roky
Další články k tématu