9. 11. 2017

Novinka pod lupou: Dynasty (The CW)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Dynasty
Žánr Drama / Soap Opera
Stanice The CW
Premiéra 11. 10. 2017
Vysílání středa 21:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan Riverdale
Konkurence Modern Family + American Housewife (ABC), SEAL Team (CBS), Star (Fox), Law and Order: SVU (NBC)
Tipovačka Edna s optimisty jsou pro prodloužení, zbytek včetně 56 % procent lidu je pro zrušení.

O čem to je?

Jde o reboot jedné z nejslavnějších soap oper všech dob. Sledujeme dvě nejbohatší americké rodiny, Carringtonovy a Colbyovy, kteří bojují o kontrolu nad svým bohatstvím i o své děti. Hlavními hrdinkami jsou Fallon Carrington, dcera miliardáře Blakea Carringtona, a její budoucí macecha Cristal, hispánská žena, která se přivdá do této zámožné rodiny a zařadí se mezi americkou smetánku.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nostalgie! Dallas mě jako malou minul, ale u Dynastie jsem tenkrát po škole pár dílů viděla. Sice jsem netušila, že něco jako soap opery existují, ale už tenkrát mě bavilo sledovat ty bohaté paničky, jak vzájemně intrikují a hádají se. Takže když CWčko oznámilo remake Dynastie, byla jsem jako jedna z mála nadšená a do pilotu jsem se pustila s chutí.

Výsledek byl přesně takový, jaký jsem si přála a jaký jsem očekávala. Je to soap opera vyvedená do krajnosti. Vše je záměrně ještě o stupínek víc přehnané, zdramatizované, herecky přehrávané, prostě dokonalost. Při sledování se bavíte od začátku do konce a víte, že tvůrci jsou si moc dobře vědomi toho, jak jsou obecně soap opery kritizovány, a o to víc tam toho mastí hlava nehlava.

Pilot toho stíhá opravdu hodně. Seznámí nás s hlavními postavami, ukáže tajný románek (nebo dva, nebo tři), zabije jednu postavu, nechybí svatba, svádění, alkoholismus a nespočet vražedných pohledů. Jo a taky ženská bitka, na to nesmíme zapomínat. To vše je obaleno do luxusního světa vyšší smetánky, takže každá scéna se odehrává v naprosto dechberoucím prostředí, postavy mají oblečení jako vystřižené z módních časopisů, dokonalý účes a make-up za všech okolností.

Jak už to u soap oper bývá, tak na příběhu samozřejmě nezáleží. Aby se stihlo všechno, co jsem popsala v řádcích výše, tak musí být základní dějová kostra osekaná na minimum. Ne že by to vadilo, protože nudit se rozhodně nestíháte. Naopak jednodušší příběh vítám, alespoň se do něj tvůrci nezamotají a nebudou to muset řešit probuzením ze snu. Tedy zatím.
  • ryzí soap opera
  • luxusní prostředí
  • ryzí soap opera je pro většinu diváků jasná červená STOPka
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Soap opery už vyšly z módy i na CWčku, dneska jedou superhrdinové. Tudíž se většinou s oblíbeným žánrem ragelly setkáváme spíš v naší druhé rubrice, S lupou do historie. Můj žánr to zrovna není, takže to většinou mám tak, že trpím buď víc, nebo míň.

Dynasty je jednou z výjimek dnešní doby, jednou z mála vlaštovek dnešních soap oper. Ještě že jen jednou z mála. Vůbec se nedivím, že se tenhle žánr lidem přejedl, protože je to prostě trochu moc.

Chápeme, bulvár je bulvár, fantasy je fantasy, soap je soap. K soap prostě patří, že se tam intrikuje jak na běžícím páse, že to není zrovna inteligentní nebo snad logické, ale tohle je prostě až k naštvání. Je to hloupé, je to příjemné na sledování asi tak jako u zubaře trhání… hlavy a… víte, u soapky bych čekala, že se u ní nebudu nudit. Tomuhle žánru se dá spousta věcí odpustit, klidně i to, že je to pitomost na n-tou, ale k čemu takový seriál pak je, když se u toho člověk pořádně nebaví?

Pár dobrých záblesků se sice našlo, ale i tak jsem na můj vkus trpěla až moc. Po malých, přežitelných dávkách tenhle svět dejme tomu, ale Dynasty tohle všechno dohání do toho nejextrémnějšího možného i nemožného extrému. A vy velmi brzo začnete doufat, že už to brzo skončí.

Co se týče vizuálních efektů, je to marné. Co se týče postav, doufám, že v desáté epizodě přijde vrah a všechny je zabije. , co se týče příběhu, sledovatelné je to tak napůl. Chce se vám to sledovat? Je to na vás.
  • příběh se občas docela „dá“
  • intriky umocněné na intriky
  • je to nesmyslné a navíc docela nezábavné
  • postavy
30 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Dene12

Dene12

Serial produkuje CBS Television, ktera vlastni The CW a uz to diky Netflixu prodali do 188 zemi, je dost...
před 6 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Sledovat to nebudu, ale zajímalo by mě, jestli ti, kdo znají i originál, mi můžou říct, jestli je to...
před 5 roky
BuBBleS

BuBBleS

má to vyšší hodnocení na imdb a větší počet hlasů, takže je to zjevně zábavnější podívaná.
před 5 roky
Další články k tématu