8. 12. 2017

Novinka pod lupou: The Jellies (Adult Swim)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Jellies
Žánr Komedie / Animovaný
Stanice Adult Swim
Premiéra 22. 10. 2017
Vysílání neděle 12:15
Délka pilotu 10 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Animovaná komedie sleduje medúzí rodinku a jejich šestnáctiletého lidského syna Cornella, který se dozví, že byl po narození adoptován. Tato informace rozpoutá sérii hektických událostí, kterými si hrdina spolu s celou rodinou musí prožít, aby našel pravý smysl sebe sama.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Mělo to jen asi 10 minut, to je obrovské plus! Pokud už nějakou chvilku čtete naše články, asi víte, že animáky nejsou můj šálek čaje. Snažím se vždycky na každý pilot dívat bez předsudků, ale nevím proč, vždycky v těch animácích najdu podobné prvky, které mi bohužel přijdou trapné, i když mají být základním zdrojem zábavy. Především to jsou nechuťárny dovedené do krajnosti a mnoho sexuálních narážek. Nechápejte mě špatně, nejsem žádná puritánka a sex, násilí ani podobné věci mi v seriálech vůbec nevadí. Možná je to tím, že to je v kombinaci s animací, ale přijde mi to celé extrémně nevhodné a přitažené za vlasy.

Jellies ještě patří do té umírněnější skupinky. Jsou tu jen medúzy, které mají lidské dítě. Nic zvláštního. A mamka medúza potřebuje rockovou hvězdu, aby si urovnala vztahy s tátou, který moc utrácí. Jako bychom byli v normální rodině.

Jsou tu vtipy? Nevím. Pro mě ne. Ale myslím, že pokud máte rádi animáky, tohle vám padne do vkusu a bavit se budete. Za mě ale bohužel seriál nemá nic, kvůli čemu bych koukala dál. Animace se mi nelíbí, při sledování se nebavím a jako jediné plus vidím krátkou stopáž.
  • krátká stopáž
  • medúzy s lidským dítětem?
  • bez vtipu
30 %
Mé hodnocení
ragelly

S animáky pro dospělé je to často docela těžké. Asi bych musela vzpomínat hodně dlouho, než by se mi vybavil jakýkoliv, u kterého jsem nebyla v hodnocení hodně rozpolcená. Nebo spíš takový, ze kterého bych byla opravdu nadšená.

Protože – a nechci ze sebe dělat něco, co opravdu nejsem – tyhle animáky často zacházejí za všechny možné i nemožné hranice nevkusu. Zcela jasná je pokaždé hlavně snaha šokovat, možná na úkor všeho ostatního.

The Jellies patří mezi seriály, které nemají mnoho příležitostí šokovat, protože jaksi není ani moc kdy. Je to dobře, je to špatně… tohle rozhodnutí nechám na každém z nás. Ale všem je asi jasné, že vzhledem k tomu, jak dlouho epizoda trvá, nejde čekat nějaký hluboký příběh. Ale tak proč chtít všude hluboké příběhy? To je zbytečné.

The Jellies se tomu osvědčenému nevkusnému konceptu nevyhýbá. A není to jen ten nevkus, spousta věcí se prostě tváří strašně vtipně, ale vtipná prostě není. Jenže. Tímhle seriál bohužel (bohužel, protože jinak bych ho mohla velmi snadno odsoudit) nekončí. Mimo to, co už jsem řekla, totiž nabízí několik podle mě hodně chytrých myšlenek. Nemůžu si pomoct, ale „Domov pro zapadlé hvězdy“ mě baví doteď.

Je to zvláštní, ale tenhle seriál podle mě dokáže ocenit hlavně ten, kdo má někde uvnitř desetileté dítě a filosofujícího dospěláka. I když vlastně ani ne, je to animák pro dospělé, co čekám?!
  • chytré myšlenky a vtipy
  • obvyklý nevkus
  • je to takové… zvláštní
60 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
007.dany

007.dany

Tak to zkoušet nebudu.
před 6 roky
Vachisek

Vachisek

Někteří mají opravdu divný vkus.
před 6 roky
Nira

Nira

Přečetla jsem článek a mrkla na trailer - to je víc, než si tento seriál zaslouží :-)
před 6 roky
Další články k tématu