4. 5. 2018

Novinka pod lupou: Vesničan (Playtvák)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Vesničan
Žánr Drama / Komedie
Stanice Playtvak.cz
Premiéra 18. 3. 2018
Vysílání každou neděli
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

František je vyhořelým ředitelem korporátní firmy, která vydává časopisy o kutilství. Když zemře jeho dědeček, odkáže mu svou chalupu na venkově. Dědečkův kamarád Matoušek ho přesvědčí, aby změnil svůj život a přestěhoval se na vesnici. František pokračuje ve šlépějích svého dědy a pomáhá místním lidem s opravami. Není však manuálně zručný, a tak na co sáhne, pokazí. Postupně si hledá cestu ke své sousedce Kateřině, která je svobodnou matkou dvou dětí. Výraznými postavami v Blevici jsou starosta a jeho žena Růžena.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nestíhám, nestačím, máme tu resty jak nevím kde… Dobře, konec (ne)rýmování, Vesničan byl OK. Playtvák má hodně zajímavé seriály, alespoň pokud můžu porovnávat podle pilotů, víc epizod jsem od žádného zatím neviděla. Na Single Lady to asi nemá, ale celý díl jsem se bavila docela dobře.

Hlavní představitel je tak výstřední, že dělí diváky na dvě kategorie. I Roman mi říkal, že by na seriál kouknul, ale herce fakt vyloženě nemá rád, takže ho to úplně odrazuje. Mně se jeho resting bitch face líbil neskutečně, přišel mi jako velký sympaťák :-D Rozhodně je to dobrá volba pro někoho, na kom stojí (alespoň podle pilotu) celý seriál. Ostatní postavy prozatím neměly šanci se moc projevit, ale neobjevila jsem nikoho, kdo by mi byl vyloženě nesympatický.

Myslím, že pilot bude jiný než zbytek seriálu. Přece jen se z velké části odehrává ve městě a soustředí se na představení hlavní postavy. Jak se pak přesune na venkov, získává jiný náboj a podle mě mu i hodně narůstá potenciál. Bude zajímavé sledovat jednoho inteligenta mezi bandou vesničanů, a jak ho okolí bude ovlivňovat a dostávat z něj i nějaké emoce, které tedy v pilotu rozhodně projeveny nebyly.
  • povedený suchý humor
  • hlavní hrdina
  • město vs. venkov
80 %
Mé hodnocení
ragelly

No, musím se přiznat, že pilot Vesničana se mi hodnotí těžko, jelikož jsem viděl už několik dalších dílů, a tak jsem jimi už ovlivněn. Jenže, co by pro spoustu jiných seriálů byla nejspíš výhoda, tak je pro Vesničana spíš handicap. Protože když to srovnávám s těmi následujícími, tak ten první byl asi nejlepší. A to byl dost slabý. Když jsem ho sledoval, tak jsem si říkal: „Tohle je jen takový úvod, až se Franta přesune na vesnici, tak se to zlepší.“ Spoiler. Nezlepší! Ale zpátky k pilotu. Všechno se velmi, ale velmi pomalu rozehrává a v pilotu se pomalu nestihneme ani seznámit s hlavními postavami. A že obsazení je bohaté.Celkově je mi z toho smutno. Je vidět, že na Vesničana byl nějaký rozpočet, ale nejspíš se utratil celý za herce a hudbu a na scenáristu už nezbylo. Protože paradoxně pod některými scénami zní akční hudba, ale přitom se absolutně nic neděje, a vy se jen modlíte, aby těch 20 minut už skončilo.

  • hudba
  • obsazení
  • nevyužitý potenciál
  • nic se neděje
  • je to extrémně dlouhé (na to, že se nic neděje)
30 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Sledování a poslouchání hudby je v mé DNA hluboce zakořeněno, tudíž dává smysl, že se zajímám...
před 6 roky
ragelly

ragelly

No.. snad jako Vesničanovi, ne? Komu jinému. Nikdo jiný ti tvou krev plnou DNA nedokáže rozproudit.
před 6 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

To už tam tento týden nebylo :(. Můj život kvůli tomu ztratil smysl. *vyhlašuje smutek*
před 6 roky
Další články k tématu