8. 1. 2018

Novinka pod lupou: Extinct (BUYtv)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Extinct
Žánr Sci-Fi / Futuristický / Postapokalyptický
Stanice BUYtv
Premiéra 1. 10. 2017
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 51 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Extinct se odehrává 400 let po vymření lidské rasy. V centru dění stojí malá skupina klidí, kteří jsou přivedeni zpět k životu mimozemskou civilizací. Během své první řady seriál hrdiny povede skrze sérii problémů s mimozemskou rasou, která vyhladila lidstvo o staletí dříve. Hrdinové se navíc snaží porozumět vycházet s tajemnými mimozemšťany, kteří je přivedli zpět k životu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Spousta lidí říká, že ryzí sci-fi už dlouho natočeno nebylo. Extinct je proto must-see pro všechny sci-fi fanoušky, ať už poté bude dojem jakýkoliv. Já jsem byla na začátku hodně nadšená, úvod je podle mě povedený. Nicméně jakmile epizoda postupovala dál a dál, začala být zdlouhavá, vlekla se a já se přistihla, že se víc věnuju hraní hry než sledování epizody. Je to škoda a vlastně i myslím, že další díly by se mohly zvednout, ale pokud někteří měli u sledování pilotu podobné pocity, nejsem si jistá, jestli se k dalším dílům v dohledné době dostanou.

Každopádně se mi líbí, že nacházíme původní tvorbu různých neznámých stanic. Protože u Velké pětky, případně i známých kabelovek už tak nějak předpokládáme, co od nich můžeme očekávat. Když ale narazíte na neznámou stanici, může to sice vyvolat lehké obavy, ale u mě převládá zvědavost nad tím, co mě čeká. Bude to amatérské? Nebo závan svěžího vzduchu? Extinct tíhne k té druhé, pozitivnější možnosti. Má sice své mouchy, detaily, které je potřeba doladit. Ale základní nápad a koncept jsou solidní a dá se z nich těžit na celou sérii.

Herce osobně neznám, ono se ani nedá čekat, že se takovému projektu od neznámé stanice, o kterém nikdo až do premiéry neslyšel, upíšou nějaké hvězdy. Ale do svých rolí se hodí a myslím, že by se takto mohli zviditelnit. Extinct není seriál pro masy, který svým hercům přinese doživotní slávu, nicméně u fanoušků sci-fi by se tímto mohli dostat do povědomí. Stanice zveřejnila celou první sérii najednou, takže jde o výbornou možnost k maratonu, u kterého si užijete solidní zápletku, luxusně vykreslené prostředí a vizuální efekty na ne zrovna podprůměrné úrovni. A to už je co říct.

Budu koukat dál? Seriál si nechám ve watchlistu, časem bych ho ráda dokoukala a zjistila, jak to všechno dopadlo.
  • úvod pilotu
  • tajuplná zápletka
  • zajímavé postavy
  • tempo rychle vyšumí a zbytek pilotu se vleče
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Caroline115

Caroline115

Jo, tady to je pro mě taky takový rozporuplný. Dobrý námět, bylo to i docela zajímavé, ale něco...
před 6 roky
Hurvi

Hurvi

V rámci Výzvy 2017 som pozrel prvú časť a chystal sa dopozerať zvyšok, ale keďže to má cliffhanger a žiadne...
před 6 roky
sandokan555

sandokan555

Ono ani nie clifhanger ako take hmmm ... v podstate seriu uzatvoria s tym ze zaverecna scena...
před 6 roky
Další články k tématu