8. 10. 2017

Novinka pod lupou: Tin Star (Sky Atlantic)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Tin Star
Žánr Drama / Krimi
Stanice Sky Atlantic
Premiéra 7. 9. 2017
Vysílání čtvrtek ve 21:00
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává v odlehlém kanadském horském městečku, kde otevření nové ropné továrny pod vedením záhadné paní Bradshawové do maloměsta přinese drogové dealery, prostituci a organizovaný zločin. Policejní velitel Jim Worth touží po pomstě poté, co dojde k vraždě člena jeho rodiny.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ten začátek byl parádní. Dlouho jsem neviděla takto působivý úvod do seriálu. Trošku mi připomněl začátek The Walking Dead, který se mi taky moc líbil, ale tohle bylo ještě říznuté šokem jako u Mr. Mercedes. Po prvních pěti minutách jsem byla nadšená a těšila se, co pilot ukáže dál.

Bohužel podle mého poté díl trošku polevil. Přišel flashback, který se táhnul téměř po celý zbytek dílu. To by vůbec nevadilo, ale šlo o to, že to napětí, akce a inovativní natáčecí technika (vizuál, práce kamery, střih) se vytratily. Zbylo jen drama, které nebylo nejhorší, to rozhodně ne. Ale tím, jak vysoko byla laťka nasazena na začátku, tak jsem se těšila, že se bude překonávat, ale to se bohužel nestalo.

Jak ale říkám, rozhodně ani to drama po úvodní scéně nebylo špatné. Seriál nás seznámil s postavami, trošku nám poodhalil jejich minulost a to, jak zapadají do městečka, odkud nepocházejí, ale mají v něm autoritu, a jak to vnímají místní obyvatelé. Plusem, ale zároveň i mínusem je to, že při sledování nesmíte odlepit oči od obrazovky. Jakmile totiž k tomu začnete dělat i něco jiného, přestanete se v dějových linkách orientovat. Každý sebemenší detail totiž vede k tomu, jak se stal šerif obětí nebezpečné šikany, která ohrožuje nejen jeho samotného, ale i celou jeho rodinu.

Moc se mi líbil zvrat na konci, který jsem osobně nečekala. V závěrečných minutách se příběh vrací zpět k úvodní scéně, ale ukazuje, že nic není takové, jak se na první pohled zdá. Samotný závěr pak nabídl solidní cliffhanger, který mě osobně zaskočil, nevím, co si o něm mám myslet a co to vlastně celé znamená. Rozhodně to ale mám v plánu zjistit, těším se na další sledování. Celkově hodnotím vysoko, ale těšila jsem se, že bych mohla jít ještě výš, škoda.
  • špičkový úvod
  • zvrat v závěru
  • Tim Roth začíná patřit mezi mé oblíbené herce
  • prostředek dílu se úvodu neodkázal vyrovnat
  • některé souvislosti vám můžou během prvního sledování utéct, pokud odvrátíte oči
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Tima Rotha znám už moc dobře z Lie to Me. Je to tedy už pár let, co se to vysílalo (a co jsem to viděla), ale minimálně jedna věc člověku v hlavě uvízne – Tim Roth se v tomto seriálu projevil jako charismatický tahoun, který nemá absolutně žádný problém utáhnout celý seriál.   Tin Star tohle tvrzení pak už rozhodně nevyvrací, i když na něm až tolik typově nezávisí. Pilotní epizoda vůbec neodkrývá, o čem bude seriál vlastně dál. Díl začne natolik zostra, že divák snad skoro celou dobu přemýšlí, jestli byl začátek začátek nebo zda jsme se po první scéně skutečně přesunuli někam do minulosti.

Pak následuje až možná trochu zbytečné množství scén informujících o takřka ideálním životě rodiny a několika problémů, které tu ideálnost lehce kazí. A k samotné hlavní linii se dostaneme opět až na konci. Sice se v tu chvíli vysvětlí to, co na začátku epizody nebylo řečeno, ale nemění to nic na tom, že za první epizodu se vlastně nikam nepokročí.

Postava, kterou hraje Tim Roth je skvělá, na jednu stranu milující otec, na druhou stranu musí být člověku jasné, že s ním budou problémy. Jenže co bude dál? Za první epizodu se řídí prius, stěžuje se na Kanadu, téměř se rybaří, ale to, který z možných vývojů seriálu dostane přednost, je tajemstvím.

Takže co čekat v další epizodě? Kdo si četl obsah, asi mu to bylo jasné ještě před pilotem, ale takhle si říkám, že první díl Tin Star skončil prostě moc brzy. Podle popisu vypadá to, co bude následovat, hodně zajímavě, ale tyhle věci by si člověk přeci prostě neměl muset číst jinde…
  • Tim Roth a jeho postava
  • atmosféra, krajina
  • pilot toho vlastně moc neříká
60 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Upřímně k tomu, abych se podíval na pilot Tin Star, mě dokopalo jen a pouze obsazení. Tim Roth, ale i Christina Hendricks zaručují, že když už nic, tak alespoň herectví nebude úplně k zahození. A tentokrát je to bohužel právě ten případ.

Celý příběh není vůbec ničím zajímavý nebo snad originální. Což by samo o sobě nebylo problémem, problém je hlavně to, že je to nudné. Že se jede podle šablonky „policisty utíkajícího od vlastních démonů, jen aby ho dohnal ještě větší problém“, mi až tak nevadí. Vadí mi, že kromě reklamy na kanadskou přírodu se tam nic neděje.

Společnost chce těžit ropu a místní šerif proti tomu řekl (řekl, nic jiného vlastně neudělal) své. Odvetou budiž had v aktovce, zapálený obývák a zastřelený člen rodiny. To mi zní jako přiměřená odezva od někoho, kdo si chce udržet svůj „byznys“. Vážně? No, jestli vás něco takového baví, tak směle do toho.

Pokud tyhle herce budu chtít vidět, tak si radši pustím Lie to me nebo Mad Men a rozhodně nebudu ztrácet čas s Tin Star. Pouze posledních pár minut, kdy jsme se dozvěděli, že to, co se odehrálo na začátku, nebyl sen, stálo za to a mělo slušnou atmosféru. To je na seriál, který už byl obnoven pro druhou sérii šíleně málo…
  • obsazení
  • posledních pár minut
  • je to divné
  • je to nudné
  • není to ničím zajímavé
50 %
Mé hodnocení
Pajky

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Jenny17

Jenny17

Tak jsem si seriál označila a kouknu, děkuji za info.
před 6 roky
marvio

marvio

Zrovna včera jsem mrknul na první díl a popravdě, nijak mě to nezaujalo. Pro mě nudné, nezáživné, další díly...
před 6 roky
ragelly

ragelly

Původně jsem před začátkem sledování plánovala i rozlučkový článek, ale jelikož mě seriál vůbec...
před 3 roky
Další články k tématu